Informatii despre paduchi si cum sa scapati de ei

Informatii despre paduchi si cum sa scapati de ei Informatii despre paduchi si cum sa scapati de ei

Păduchii sunt insecte minuscule parazite care pot locui în mai multe locuri diferite din corpul nostru.

Păduchii nu reprezintă o problemă medicală gravă şi deși sunt destul de des întâlniţi, îi fac pe cei mai mulți oameni să fie neliniștiți. Vestea bună este că păduchii de cap nu cauzează de obicei nicio boală gravă și pot fi tratați destul de ușor.

Păduchii de cap sunt paraziți care se găsesc pe scalpul uman.

Păduchii de cap se răspândesc de la persoană la persoană prin contactul cap-la-cap prin contactul direct cu părul unei persoane infestate. Deși mai puțin frecvente, păduchii de cap se pot răspândi prin contact personal sau prin împărțirea de piepteni, perii, șepci și alte haine. Persoana afectată, membrii familiei și casa trebuie să fie tratați.

Simptomele păduchilor

Deși mâncărimea poate fi un semn al unei infestări cu păduchi, cel mai adesea oamenii sunt asimptomatici. Este imposibil să diagnosticați păduchii de cap doar pe baza simptomelor infestării cu păduchi, deoarece singurul simptom care contează este prezența păduchilor.

Cu toate acestea, e bine să fii atent la simptome păduchi deoarece acest lucru sugerează că este timpul să vă verificați scalpul. Aceste simptome ale prezenței păduchilor, pot fi:

  • Mâncărimi inexplicabile frecvente ale capului sau ale scalpului.
  • Roșeață sau inflamație pe scalp sau lângă linia părului.
  • Mici umflături roșii sau răni de la zgârierea scalpului.
  • Dificultăți de somn sau concentrare din cauza mâncărimii capului.
  • Mătreața, unele infecții ale scalpului și pielea uscată pot provoca simptome similare păduchilor.

Unele persoane cu păduchi pot dezvolta, de asemenea, răni la nivelul scalpului. Astfel de răni sunt probabil rezultatul bacteriilor din corpul persoanei care infectează o deschidere a pielii făcută prin zgâriere. Unele persoane își pot zgâria scalpul din cauza mâncărimii și pot provoca infecții ale pielii.

Verificarea de păduchi

O căutare asiduă a păduchilor cu lupa și o lumină bună poate ajuta la discernerea diferenței dintre păduchi și alte simptome.

Pe lângă simptome păduchi, ar trebui să fiți atent dacă simţiţi că ceva se mișcă pe scalp sau dacă aveţi ouă atașate la rădăcina firelor de păr, la un centimetru de la nivelul scalpului.

Cauzele infestării cu păduchi

Păduchii pot fi răspândiți numai prin contact direct cu cineva care îi are. Nu apar spontan și nu au nimic de-a face cu igiena. Păduchii nu pot sări sau zbura, ceea ce înseamnă că se iau prin contact direct.

Păduchii se pot răspândi prin:

  • Îmbrăţişarea cuiva care prezintă păduchi.
  • Dormitul lângă cineva care prezintă păduchi.
  • Utilizarea periilor sau pieptenilor la comun cu cineva care are păduchi.
  • Utilizarea accesoriilor de păr folosite de cineva care are păduchi.

Tratament împotriva păduchilor

Tratamentul împotriva păduchilor este de obicei destul de simplu. Un șampon fără prescripție medicală poate ucide păduchii și ouăle lor. Oamenii ar trebui să urmeze întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj. Dacă prezentați simptome păduchi, este bine să preveniţi răspândirea lor şi să utilizaţi un tratament capabil să omoare păduchii de cap și lindinii după doar o singură aplicare.

Fiți atenți la pielea sensibilă

La persoanele cu alergii, cu antecedente de infecții ale scalpului sau cu un scalp rănit, este recomandat un șampon împotriva păduchilor, non-toxic, pe bază de ingrediente active naturale care să nu conţină substanțe chimice toxice sau inflamabile. Dacă prezinți simptome păduchi și știi că ai scalpul sensibil sau alergii, încearcă tratamentul împotriva păduchilor Licener.