Cum scapam de paduchi

Mai multe tipuri de paduchi va pot infecta casa; avand un focar sau infestare cu paduchi poate fi neplacut. Dar, cu putina rabdare, diligenta si un arsenal anti-paduchi, puteti scapa de toate tipurile de paduchi in decurs de o saptamana sau doua.

Urmati acesti cinci pasi simpli pentru a scapa de paduchi odata pentru totdeauna.

·         Determinati tipul de paduchi, de casa sau la animalele de companie.

·         Alegeti un tratament care va fi cel mai eficient.

·         Spalati toate lenjeria si imbracamintea in timpul perioadei de exterminare a paduchilor.

·         Evitati contaminarea zonelor infestate cu paduchi.

·         Aplicati un al doilea val de tratament si repetati pasii 3 si 4, dupa cum este necesar.

Tineti minte ca infestarile sunt cele mai frecvente in zonele in care oamenii sau animalele de companie se afla in contact strans unul cu celalalt. De exemplu: chioscuri, scoli si birouri.

In mod evident, dumneavoastra si membrii gospodariei dvs. nu puteti evita toate zonele in care poate aparea o infestare. In medie, pana la 12 milioane de persoane sunt infectate cu paduchi la nivel mondial in fiecare an, iar curatenia nu are nimic de-a face cu aparitia paduchilor.

TIPURI DE PADUCHI CARE AFECTEAZA OAMENII

Doar trei tipuri de paduchi afecteaza direct oamenii: paduchi de corp, paduchi de cap si paduchii pubiani.

·         Paduchii de corp – paduchii de corp traiesc si isi depun ouale in cusaturile imbracamintei, se hranesc mai putin decat alte specii de paduchi si sunt, in general, mai mari.

·         Paduchii de cap – localizati in principal pe cap / scalp, isi depun ouale, de asemenea, cunoscute sub denumirea de lindini, pe firul de par si se hranesc cu sangele de la baza foliculului de par.

·         Paduchi pubiani – deosebit de diferiti de paduchii capului si corpului, paduchii pubiani se gasesc de obicei numai in zonele pubiane si perianale ale corpului. Uneori gasiti in sprancene si gene, paduchii pubiani, cunoscuti si ca paduchii crab, au forma exact asa cum sugereaza numele lor – crabi mici.

Exista si cateva tipuri de paduchi ai animalelor de companie. Acestia arata asemanator cu paduchii capului si corpului, dar se gasesc de obicei numai pe animalele de companie, cum ar fi cainii si pisicile, si sunt specifici animalelor de companie.