Închidere Terasă și Balcon

Închidere Terasă și Balcon Închidere Terasă și Balcon

Ce poți să faci cu un balcon închis cu folii PVC?

 

Sistemele de închidere terasă cu folii PVC au început să se bucure de tot mai multă popularitate în ultimii ani. Din ce în ce mai mulți români preferă aceste soluții inovatoare decât închiderea cu geamuri termopan care zădărnicesc pătrunderea razelor de lumină în interior și aerisirea, dar contribuie și la dezvoltarea igrasiei și a mucegaiului. În plus, termopanele, în caz de depreciere, sunt atât de dificil de schimbat, încât mentenanța lor costă o mică avere. Pe de altă parte, foliile PVC Eurotenda pentru închiderea balconului nu numai că sunt o soluție extraordinară de protecție împotriva factorilor exteriori, dar oferă și o mulțime de alte avantaje pentru că un balcon deschis se poate folosi în nenumărate moduri!

 

5 Modalități ingenioase de utilizare a unui balcon închis cu folii PVC

 

#1 Grădină urbană

 

Grădinile la înălțime, amenajate în mijlocul orașului se bucură de multă apreciere atât din partea trecătorilor care le zăresc de la distanță, cât și din partea iubitorilor de frumos care caută o veritabilă sursă de inspirație pe rețelele sociale. Într-un balcon închis cu folii din PVC îți poți amenaja eficient o frumoasă grădină urbană plină de verdețuri și legume, dar și de plante decorative care să-ți încânte privirea. Pentru a face acest lucru, tot ce ai nevoie este un pământ bun, diferite glastre și recipiente și un strop de dragoste pentru plante, cel mai bun fertilizator natural.

 

#2 Spațiu de lectură

 

Cui nu-i place să citească afară, în aer liber, mângâiat de razele soarelui sau îngânat de zgomotul ploii? Cititul afară este una din cele mai nevinovate plăceri ale vieții de care te poți bucura din plin dacă dispui de un balcon închis cu folii PVC. În comerț există o mulțime de piese de mobilier special concepute pentru utilizarea în mediul exterior și fie că optezi pentru un șezlong echipat cu perne, pături și alte accesorii care să-i crească gradul de confort, fie că preferi mai degrabă o măsuță și un scaun, plăcerea lecturii în aer liber va fi exact aceeași.

 

#3 “Cafenea”

 

De ce să faci un drum până la un bar pe acoperiș sau o cafenea cu terasă afară când poți să beneficiezi de toate avantajele oferite de un astfel de loc direct la tine acasă? Ca să te simți ca în centrul vechi din București, nu ai nevoie decât de un balcon închis cu folie PVC, o masă, un set de scaune și să exersezi prepararea câtorva băuturi mai speciale. O primă idee poate fi cafeaua Dalogna, ușor de preparat și mai simplu de savurat. Ai nevoie doar de două linguri de nes, două de zahăr, puțină apă caldă și o cană de lapte dulce. Amestecă nesul, zahărul și apa cu un mixer de cafea până obții o spumă consistentă și apoi toarnă întreaga compoziție peste laptele rece. Poftă bună pe balcon!

 

#4 Un loc intim în văzul lumii

 

Marii detectivi ai lumii știu că cea mai bună ascunzătoare este fix în văzul tuturor și de aceea, atunci când ai nevoie de puțin spațiu și timp doar pentru tine, ieși pe balcon și chiar acolo, unde te poate vedea oricine, vei fi mai ferit ca oriunde, și de oamenii de pe stradă, dar și de ceilalți locatari ai apartamentului. O verandă închisă cu folii transparente din PVC nu numai că nu atrage atenția într-un mod brutal și lipsit de bun gust, dar se contopește perfect cu peisajul creând o impecabilă imagine armonioasă cu mediul înconjurător. Astfel, pentru a-ți transforma balconul în micul tău secret, dar complet descoperit, folosește-te de plante, cadre din lemn dacă-ți permite spațiul și mobilier care să se camufleze cu restul decorului.

 

#5 Umbrar

 

Dacă pe verandă ai optat pentru un sistem de închidere balcon cu folii PVC, înseamnă că poți să-ți instalezi fără teama de a-l zbura vântul și un suport de plante agățătoare. Sădește apoi zorele, iederă sau chiar viță de vie și bucură-te de umbră! Un balcon amenajat în acest fel nu numai că arată extraordinar atât din interior, cât și din exterior, dar este și foarte confortabil în zilele caniculare de vară, când cauți un loc umbrit, dar nu în casă, ci undeva afară unde să te bucuri din plin de adierea vântului.