Inceperea anului scolar – cum sa cheltui mai putini bani

A mai ramas putin pana la intoarcerea la scoala, iar expertii recomanda sa nu lasam in ultima clipa achizitiile pe care trebuie sa le facem. A fi proactiv inseamna a evita surprizele de ultim moment si, mai presus de toate, ne ajuta sa economisim cu lista de cumparaturi.

Si aceasta este una dintre principalele probleme cu care se confrunta familiile atunci cand copiii se intorc la scoala; este o cheltuiala financiara semnificativa care implicata in manuale, imbracaminte, consumabile scolare … mai ales atunci cand avem mai multi copii.

Inceperea anului scolar – cum sa cheltui mai putini bani

Ca sa nu depasiti bugetul, va impartasim cateva masuri care pot fi puse in aplicare.

1. Organizati.

Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa stim de ce avem. Pentru asta, este important sa pregatiti o lista a uneltelor si a materialelor pastrate acasa si a elementelor care pot fi refolosite de la frati, veri etc., si, bineinteles, ceea ce trebuie sa cumparati.

2. Nu lasati totul in ultimul moment.

O modalitate buna de a economisi este sa va faceti timp pentru a vedea preturile, pentru a compara valorile in avans si pentru a alege in functie de buzunarul dvs. Daca lasati totul pentru ultima ora, de obicei cheltuiti mai mult.

3. Achizitionati pachete sau bunuri cu ridicata.

Exista multe supermarketuri sau magazine care vand persoanelor fizice pentru o cantitate minima de produse la un pret cu ridicata. Intalnirea cu alti parinti si cumpararea impreuna, poate reduce costurile.

4. Cumparati doar ceea ce este necesar pentru primul trimestru

Cumparati doar ceea ce este necesar pentru primul trimestru, astfel cheltuiala nu este asa de mare.Daca bugetul nu insoteste inceputul claselor, cel mai bine este sa faceti o achizitie moderata la inceput si, la mijlocul anului, faceti o investitie pentru a face fata celei de-a doua parti a anului, profitand de promotiile de iarna.

5. Profitati de ultimele zile de vanzari si oferte.

O alta optiune buna este sa fiti atenti la promotii si produsele second-hand.

6. Vanzare de materiale reutilizabile.

A fi in contact cu alti parinti la scoala sau folosind medii sociale poate fi o optiune excelenta pentru vanzarea de materiale pe care copiii dvs. nu le mai folosesc sau cumpararea de produse second-hand.