Ajutor! Am cheltuit deja tot salariul! Ce pot sa fac?

Ajutor! Am cheltuit deja tot salariul! Ce pot sa fac? Ajutor! Am cheltuit deja tot salariul! Ce pot sa fac?

Exista luni cand este usor sa ramai conectat cu bugetul pe care il ai. Si in mod inevitabil, exista luni cand reusesti sa risipesti banii inainte cu mult timp de ziua de salariu. Daca nu ai un fond de urgenta, orice cheltuieli neasteptate, cum ar fi repararea masinii sau factura medicala, va pot da peste cap bugetul pe care l-ati dimensionat la inceputul lunii.

Indiferent daca este vorba despre cheltuirea unor sume prea mari sau neasteptate, este stresant sa va dati seama ca ati ramas fara bani si ca mai sunt cateva zile sau cateva saptamani pana cand veti primi din nou banii de salariu. Iata ce trebuie sa faceti daca ramaneti fara bani pana la urmatorul salariu.

Cum platesc cheltuielile ramase?

Daca ai o gaura in buget, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa reduci suma de bani pe care o cheltui in fiecare zi. In functie de cat de limitat este bugetul dumneavoastra, poate fi necesar sa opriti complet cheltuielile.

Veti dori sa luati masuri pentru a reduce suma pe care o cheltuiti intr-un magazin alimentar. Incercati sa preparati macare cu alimentele pe care le aveti deja in camara. De asemenea, pentru pranzul de la serviciu puteti sa faceti pachet de acasa.

Ar trebui de asemenea sa va ganditi la diferenta dintre necesitati si lux. Daca un lucru este de lux, atunci ar trebui sa-l lasati deoparte pana la sfarsitul lunii. De asemenea, puteti lua in considerare taierea de pe lista a ceea ce considerati de obicei o necesitate. Acest lucru poate face o mare diferenta pentru a repara o greseala financiara.

- Fiti creativ/a. Daca ajungeti sa nu mai aveti bani pana la urmatorul salariu, trebuie sa deveniti creativ/a in tot acest timp. Puteti sa va ganditi la un job part time sau la livrari gen FoodPanda sau transportul stil Uber. De asemenea, puteti incerca sa vindeti unele lucruri de care nu aveti nevoie - electronice sau electrocasnice - sau orice alte produse - pe un site de anunturi 

- Pot sa folosesc cardul de credit. Daca totul nu reusiti sa va acoperiti cheltuielile lunare, atunci s-ar putea sa nu aveti de ales decat sa apelati la cartea de credit. De exemplu, daca nu aveti suficienti bani pentru produsele alimentare pana la sfarsitul lunii atunci s-ar putea sa fiti obligat sa platiti cu cartea de credit. Dar daca faceti acest lucru, nu uitati sa cumparati lucruri cat mai ieftine sau sa renuntati la consumul de alimente extra - din moment ce veti plati cu dobanda fiecare leu.