Romania pe locul doi in UE in domeniul cheltuielilor pentru sport

sport copii sport copii

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au cheltuit 50,7 miliarde EUR din cheltuieli guvernamentale pentru recreere si sport in 2019.

In Romania, cheltuielile pentru recreere si sport pe locuitor au fost de doar 30 de euro in 2019, cifra care a plasat tara pe locul doi in UE, potrivit datelor Eurostat, citate de Agerpres. Bulgaria s-a clasat pe ultimul loc, cu doar 11 euro, in timp ce Slovacia (31 euro), Lituania (35 euro) si Croatia (39 euro) au cheltuit putin mai mult pe locuitor decat Romania.

La capatul opus, cheltuielile guvernamentale pentru recreere si sport pe locuitor au fost peste 200 euro in sase state membre ale UE in 2018: Luxemburg (500 euro per locuitor), Suedia (254 euro), Finlanda (226 euro), Franta (204 euro), Olanda (202 euro) si Danemarca (201 euro).

In ceea ce priveste ponderea cheltuielilor guvernamentale de recreere si sport in cheltuielile totale, Ungaria se afla in fruntea clasamentului cu o pondere de 2,1 procente, in timp ce Bulgaria, Irlanda si Malta se afla pe ultimele locuri. Ponderea Romaniei din cheltuielile totale este similara cu media UE - 0,8 procente.

Vestile bune sunt ca o data cu inceperea noului an salariu minim pe economie se va majora cu aproximativ 100 de lei. Scopul Guvernului este de a relansa economia si de a ajunge pana la finalul anului 2025 cu un salariu minim pe economie egal cu salariu mediu din zilele noastre.

In acest moement, Romania se afla intr-un impas economic insa predictiile arata bine pentru noi. In 2021 vom avea puse la dispozitie bani europeni care sa ajute firmele mici de investitii cat si persoanele PFA.

Grupul roman de constructii primeste inca un contract de autostrada de 286 milioane de euro

Tehnostrade si Spedition UMB, doua companii de constructii detinute de omul de afaceri local Dorinel Umbrarescu, in asociere cu Electromontaj Bucuresti, au castigat un contract de 1,39 miliarde de lei (286 milioane de euro) cu compania de administrare a drumurilor de stat CNAIR pentru proiectarea si executia a aproximativ 30 km din Autostrada Transilvaniei, intre localitatile Nadaselu si Zimbor.

Semnarea contractului a avut loc pe 22 septembrie, la Cluj-Napoca.

"Odata cu semnarea contractului pentru Nadaselu-Zimbor, vor ramane doar doua sectiuni pentru care contractele trebuie semnate", a declarat premierul Ludovic Orban la ceremonia de semnare a contractului, a raportat Ziarul Financiar.

El a adaugat ca, odata ce autostrada va fi finalizata, timpul necesar pentru a parcurge distanta de la Cluj-Napoca la granita de vest va fi redus la „o ora sau cam asa”.