Igiena si uscarea perdelelor

O casa curata si frumoasa este o adevarata oglinda magica a proprietarului care o detine. Si casa fara jaluzele sau fara perdele mai rar gasesti, pentru ca acestea nu doar ca au o contributie estetica, dar in acelasi timp te ajuta sa te feresti de ochii curiosilor, poti limita cantitatea de lumina care patrunde in locuinta pentru mai mult confort (de exemplu, in timpul somnului) etc. Asadar, daca inca nu ai perdele, n-ar trebui sa eziti sa le cumperi in cele ce urmeaza, mai ales ca ele pot fi montate si igienizate cu mai multa usurinta spre deosebire de jaluzele.

 

Adesea perdelele sunt confectionate din materiale delicate, acest lucru fiind una dintre cele mai mari temeri ale unor utilizatori. Dar nu trebuie sa-ti fie teama atata timp cat le speli in mod corespunzator. Astfel este indicat ca spalarea perdelelor sa se realizeze in prezenta unor detergenti delicati si la un program pentru tesaturi delicate si/sau la o temperatura mica ce previne degradarea tesaturii.

De asemenea, atunci cand vine vorba de uscare, cea mai practica metoda e uscarea direct la geam. In acest mod perdelele se vor indrepta de la sine evitand aparitia acelor cute pe care adesea trebuie sa le indrepti cu fierul de calcat.