Guvernul italian a decis ca toate evenimentele sportive se vor juca cu usile inchise pana pe 3 aprilie

  • Joi, 5 Martie 2020
  • Sport

Guvernul italian a declarat că toate sporturile din țară vor fi jucate în spatele ușilor închise până pe 3 aprilie, în efortul de a combate coronavirusul.

Italia este cea mai lovită țară din Europa, cu peste 3.000 de teste pozitive și 107 decese.

Semifinalele din această săptămână a Cupei Italiei dintre Juventus și AC Milan și Napoli și Inter Milan au fost deja amânate, împreună cu mai multe partide din Serie A din weekend-ul trecut și meciul dintre cele șase națiuni dintre Italia și Anglia.

Partida Angliei din Six Nations cu Italia, pe 14 martie, va fi jucată acum fără fani la Stadio Olimpico din Roma.

Președintele lui Inter Milan, Steven Zhang, spune că jucarea meciurilor cu usile inschise pentru fani este cea mai bună soluție.

"Închiderea ușilor, dar continuarea meciurilor este lucrul potrivit", a spus el BBC Sport.

Este important ca oamenii să nu intre în panică și se simte ca mulți oameni fac lucrurile corecte, precum spălarea mâinilor, ceea ce ajută cu siguranță. Ca club de fotbal, avem responsabilitatea de a transmite mesajul corect. Securitatea este cea mai mare prioritate.

"Închiderea ușilor la un meci este dificilă din mai multe motive, dar în final, pentru a continua calendarul și a continua activitățile normale, trebuie să luăm aceste decizii.

Inter au avut amânate două meciuri din Serie A și au jucat un meci din Europa League împotriva lui Ludogorets în spatele ușilor închise la San Siro, pe 27 februarie.