Greșeli pe care le facem în designul camerei de zi

Greșeli pe care le facem în designul camerei de zi Greșeli pe care le facem în designul camerei de zi

Cumpărați mobilier rece și nu îl utilizați. Cu toții putem aprecia o masă elegantă din sticlă sau o canapea sau un scaun cu aspect foarte răcoros, dar scopul acestor piese de mobilier este să le folosești. Nu poți să le cumperi și să le privești. Trebuie să vă asigurați că vă veți simți confortabil în ele și că se potrivesc stilului dvs. și acasă.

Stivuirea tuturor mobilelor de-a lungul pereților. Când vorbim despre un dulap, atunci sigur, aparține lângă perete. Dar când vine vorba de canapele, fotolii și mese - nu o faceți decât dacă locuiți într-un spațiu foarte mic. Așezarea canapelei de perete și mai aproape de centrul camerei face ca spațiul să pară mai mare și mai confortabil.

Având o singură sursă de lumină. Bazându-se doar pe iluminarea de sus este o greșeală obișnuită. S-ar putea să arate bine dimineața sau la jumătatea zilei, când există lumina soarelui, dar seara, acest tip de iluminat poate face ca o cameră să pară sumbră. Iluminatul este foarte important, creează ambianță și o atmosferă confortabilă. Asigurați-vă că aveți niște lumini pe pereți și cumpărați câteva lumini în picioare pentru o măsură bună

Afișarea a prea multe memorabile. Este perfect să aveți câteva poze pe cămin și câteva lucruri pe care le-ați adus acasă dintr-o vacanță, dar nu este nevoie să expuneți toate porcăriile pe care le-ați adus acasă din străinătate. Nimeni nu vrea să-l vadă și va ajunge doar să adune praf în cele din urmă.

Nu aveți suficiente locuri. Minimalismul este minunat, dar trebuie să fii realist atunci când vine vorba de așezare. Nu vă puteți aștepta ca toți oaspeții să încapă pe o singură canapea. Obțineți câteva scaune sau investiți în piese de mobilier multifuncționale, precum o măsuță de cafea care se poate dubla ca o bancă. Gândiți-vă la câte persoane se pot potrivi la masa dvs. de masă - probabil că de câte scaune aveți nevoie în sufragerie.

Nu aveți perne aruncate. Dacă doriți ca camera dvs. de zi să arate confortabil, nu puteți avea niciodată prea multe perne. Acestea sunt practic magice atunci când vine vorba de adăugarea unui strop de culoare și caracter și fac instantaneu canapeaua să arate mai confortabilă și mai primitoare. În plus, în funcție de mărimea lor, pot fi utile atunci când aveți o mulțime de invitați, puteți doar să le aruncați pe podea și să vă așezați pe ele

Aveți perdele care sunt prea scurte. Dacă doriți ca camera dvs. să arate echilibrată, aveți nevoie de perdele care să atingă podeaua. Este posibil ca lungimea perdelelor să nu fie pe lista dvs. de priorități atunci când vă decorați camera de zi, dar ar trebui să fie. Perdelele prea scurte vor face camera să pară mai mică, incomodă și foarte dezechilibrată

Agățarea imaginilor la înălțimea greșită. Dacă aveți picturi pe care doriți să le atârnați sau poate doar câteva fotografii de familie pe care doriți să le afișați pe perete, este important să le atârnați la înălțimea potrivită. Nu doriți ca aceștia să fie prea sus pe perete sau prea jos, vizați nivelul ochilor, care este la aproximativ 60 de centimetri de la podea până la centrul picturii sau fotografiei.