4 greseli pe care sa NU le faci cand folosesti masina de spalat

4 greseli pe care sa NU le faci cand folosesti masina de spalat 4 greseli pe care sa NU le faci cand folosesti masina de spalat

Iata 4 lucruri pe care s-ar putea sa le faci gresit atunci cand folosesti masina de spalat.

1. Folosesti prea mult detergent lichid de rufe

Citeste intotdeauna indicatiile de pe ambalaj, dar ia-ti niste rezerve. Producatorii de detergenti lichizi si pudra au un interes ca tu sa folosesti o cantitate mai mare decat cea de care ai intr-adevar nevoie.

De fapt, majoritatea detergentilor sunt destul de concentrati si, daca hainele nu sunt foarte murdare, nu trebuie sa folosesti prea mult.

Daca masina de spalat este plina de bule de sapun, devine oarecum dificil sa elimini colmatarile de murdarie, ceea ce inseamna ca folosirea detergentului este contraproductiva.

Profesionistii in reparatii masini de spalat iti recomanda sa folosesti cam jumatate din ceea ce recomanda producatorul pe ambalajul detergentului si poti constata singur daca hainele vor iesi sau nu curate.

2. Permiti petelor sa intre in tesatura

Cand copilul ajunge acasa plin de noroi sau pete de iarba, nu trebuie sa mai astepti: schimba-l imediat si pune-i uniforma in masina de spalat. Daca nu poti sa pornesti imediat un ciclu de spalare, pune hainele intr-un lighean sau in cada cu apa rece, pana cand vei putea sa le speli la masina.

Daca se usuca, petele vor fi mult mai greu de indepartat, motiv pentru care ar trebui sa te ocupi imediat de pete, cat timp ele sunt umede. Cand se usuca, sunt mai greu de curatat. Nu pune niciodata un articol vestimentar cu pete sau lenjerie patata in uscator sau la uscat pe sarma, pentru ca, ulterior exista riscul ca petele sa nu mai poata fi niciodata indepartate.

3. Incarci masina de spalat prea mult

Acest lucru pare evident, dar de multe ori este trecut cu vederea. Cu cat hainele sunt mai inghesuite in masina de spalat, cu atat ele se vor putea misca mai putin si va fi mai dificil sa se curete. 

4. Amesteci rufele colorate cu cele albe

Toti am facut la un moment dat greseala de a asocia niste rufe intr-o culoare intensa cu unele albe si am obtinut pantaloni sau camasi patate ori in alta nuanta.

Hainele albe isi pot recapata stralucirea initiala, daca sunt spalate cu un produs de curatare cu oxi-albire, dar este necesar sa actionezi rapid. Daca spalarea in masina nu da rezultate, poti incerca sa inmoi hainele intr-un inalbitor cu putina apa. Retine urmatorul lucru: nu inmuia niciodata rufele cu un inalbitor intr-un vas sau lighean metalic.

Pentru probleme grave legate de reparatii masini de spalat rufe, contactati un profesionist.