Fructe și legume de toamnă de adaugat în dieta ta

Fructe și legume de toamnă de adaugat în dieta ta Fructe și legume de toamnă de adaugat în dieta ta

Vara s-ar putea încheia, dar toamna ajunge cu o gamă superbă și colorată de fructe și legume. Nu numai că sunt o frumusețe atunci când sunt placate, dar aceste ingrediente vibrante conțin o putere de nutrienți de care sistemul dvs. imunitar are nevoie mai mult ca niciodată - mai ales cu riscul de COVID-19. Dacă doriți să vă luminați povestea Instagram în timp ce vă îmbunătățiți sănătatea, optați pentru aceste alegeri gustoase în loc de fast-food.

1.      Morcovi

Uneori puteți obține morcovi sălbatici colorați, care variază de la crem la violet, dar cel mai frecvent este acea nuanță minunată de portocaliu. Luați piața fermierilor locali și luați în considerare geamurile cu miere înainte de a le coace în cuptor - rezultatul este suculent și ambalat cu mai mult decât dublul dozei zilnice de vitamina A.

Salată de unt

Dacă nu sunteți încă pregătit pentru varză, luați în considerare salata de unt. Această salată netedă este delicios de decadentă și nu are un gust excesiv de sănătos. Este un plus perfect pentru un sandviș sau chiar ca bază de salată pe cont propriu. Salata de unt este umplută cu un antioxidant important numit beta-caroten și un fitochimic numit luteină. Ambele sunt esențiale în măsurile preventive împotriva bolilor degenerative.

Ciuperci

Există atât de multe feluri diferite de ciuperci. Ne place un portobello suculent sau o supă consistentă de ciuperci într-o zi rece. Ciupercile sunt în esență un superaliment care scade inflamația și au o aromă robustă - suficient pentru a fi comparate cu o carne! Sunt, de asemenea, pline de prebiotice, care hrănesc microbiota din intestine și favorizează digestia sănătoasă.

Merele

Culesul mărului este una dintre activitățile noastre preferate de toamnă; există atât de multe lucruri pe care le poți face cu ele! De la supa de mere și dovlecei la umplutură, există o mulțime de opțiuni sărate împreună cu opțiunile clasice nesănătoase, cum ar fi plăcinta cu mere și strudelul. Inelele de mere la cuptor se lovesc de asemenea atunci când presăriți dulceața naturală cu scorțișoară. Merele conțin vitamina C și tone de antioxidanți. De asemenea, conțin pectină, un prebiotic despre care se știe că reduce nivelurile ridicate de colesterol, păstrând în același timp intestinul fericit.

Varză de Bruxelles

Mulți dintre noi am fost traumatizați de varza de Bruxelles fiartă, dar există modalități mult mai bune de a profita la maximum de aromă atunci când gătești a ta. Încercați să le cumpărați proaspete pe tulpină și să le prăjiți cu ulei de măsline, piper și sare la cuptor. Sunt ambalate cu fier și alte vitamine bune pentru tine, care îți vor întări sistemul imunitar.

Cartofi dulci

Există mai multe modalități de a mânca cartofi dulci decât balotat într-o caserolă cu marshmallows îndulcit artificial. Puteți să le coaceți în cartofi prăjiți sau să le serviți ca o piure pe partea laterală cu pește la grătar sau pui. Sunt ambalate cu fibre pentru a vă menține mai plin pentru mai mult timp și sunt, de asemenea, umplute cu vitaminele C și A. Dacă le tăiați în așchii, ele fac și niște nachos destul de uimitoare.