Franciza de film care a strâns cei mai mulți bani din istorie

În timp ce unele dintre cele mai bune filme din istorie s-au pierdut de-a lungul anilor, unele francize de filme au luat stăpânire pe planetă și ar fi miraculos dacă ar fi uitate la un moment dat în istorie. De la Toy Story și Harry Potter până la întreaga Marvel Cinematic World și francizele James Bond , au început ca o idee foarte simplă, care la un moment dat devine atrăgătoare.

De acolo, se transformă în ceva uriaș, care generează venituri de milioane și, uneori, de miliarde de dolari, pe lângă vânzarea articolelor lor comerciale. Pentru anul în curs, acestea sunt câteva dintre filmele în franciză care au strâns cei mai mulți bani, cunoaște-le.

Marvel Cinematic World: 22,55 miliarde de dolari

Luând în considerare Universul Cinematic Marvel ca un total de 23 de filme , poate să nu fie surprinzător că franciza a atins această enormitate de bani. În aprilie 2020, franciza Marvel a adunat venituri de 22,55 miliarde de dolari la nivel mondial!

O bună parte din profitul menționat se datorează filmului final din franciză, Avengers: Endgame . Ultimul film este cel mai mare încasări din istoria filmului, încasând 2,8 miliarde de dolari. Și de parcă nu ar fi suficient de impresionant, câștigurile medii pentru fiecare film sunt estimate la aproximativ 980,5 milioane de dolari.

Războiul Stelelor : 10,32 miliarde de dolari

Când George Lucas s-a gândit la un cadru spațial precum Războiul Stelelor , ne-am întrebat dacă știa că va crea una dintre francizele de top de pe planetă. Nu numai că această franciză a inclus trei trilogii separate, numite saga „ Skywalker ”, dar a fost extinsă în desene animate TV și seriale de acțiune, ca să nu mai vorbim de Star Wars: Edge at Disneyland!

În aprilie 2020, franciza Star Wars a adunat venituri de 10,3 miliarde de dolari la nivel mondial, filmul său cu cea mai mare încasări fiind The Force Awakens , cu 2,07 miliarde de dolari. Și, deși asta pare mult, profiturile mondiale ale Războiului Stelelor reprezintă doar jumătate din Universul Cinematic Marvel !

Harry Potter : 9,19 miliarde de dolari

A fost o vreme când copiii din întreaga lume stăteau la rânduri lungi pentru a cumpăra următoarea carte Harry Potter . Apoi Warner Bros. a decis că este timpul să transforme The Boy Who Lived într-un film live- action . Astfel, șapte cărți și opt filme mai târziu, Harry Potter a devenit una dintre cele mai importante francize din lume.

Povestea este atât de populară încât Universal a construit un parc tematic bazat pe Hogwarts și Aleea Diagon . În aprilie 2020, franciza Harry Potter a adunat venituri de 9,19 miliarde de dolari la nivel mondial, filmul Harry Potter și Talismanele Morții partea 2 fiind cel mai de succes încasând 1,34 miliarde de dolari.

Răzbunătorii : 7,76 miliarde de dolari

Dacă scoatem din ecuație celelalte 19 filme ale Universului Cinematografic Marvel -UCM- rămânem cu cele patru filme Avengers . Acestea includ în prezent filmul original Avengers , Age of Ultron , Infinity Stones și Endgame . În mod ironic, oamenii au tendința de a uita acele filme care sunt o franciză în sine și una foarte profitabilă!

Deși franciza Avengers nu a câștigat la fel de mulți bani ca întreaga saga MCU , din aprilie 2020, a atins venituri de 7,76 miliarde de dolari la nivel mondial. Uimitor de 2,8 miliarde de dolari din veniturile totale au fost generate din ultimul său film!

Spider-Man : 7,22 USD

Până în 2020, filmele Spider- Man au prezentat diferiți actori, Toby Maguire , Andrew Garfield și Tom Holland , toți aceștia care au contribuit la profitul total al francizei. Pe lângă toate filmele, gândiți-vă și la figurile de acțiune, fiecare cu fețele diferite ale actorilor, în funcție de an.

Dar numai în ceea ce privește câștigurile din filme, franciza Spider- Man se plasează în primele cinci la nivel global, cu un venit global de 7,22 miliarde de dolari. Cel mai profitabil film din întreaga franciză, Spider-Man: Far From Home , a adus singur 1,28 miliarde de dolari!