Fotografia perfecta in conditii de iluminare artificiala

  • Miercuri, 13 Ianuarie 2021
  • Artă

Un fotograf profesionist si priceput are capacitatea de a face arta din fotografie, chiar si cu cea mai slaba camera si in cele mai neplacute conditii.

Iar adesea, cea mai mare provocare pe care un fotograf sau un amator o poate intalni in cadrul unei sedinte programate sau spontane este lipsa luminii naturale sau incapacitatea senzorului de a capta suficienta lumina astfel incat fotografia sa aiba obiectul dorit in prim plac. Bineinteles, calitatea fotografiei depinde de multi mai multi factori, la baza fiind bineinteles acele setari manuale care pot face adevarate minuni.

Totusi, atunci cand nu exista suficienta lumina naturala, solutia sunt luminile artificiale, dar si atunci trebuie sa ai grija sa nu comiti o serie de erori care ti-ar putea compromite calitatea fotografiei.

 

Pentru a realiza fotografia perfecta in conditii de iluminare artificiala e necesar sa folosesti cel putin doua seturi de lumini, amplasate stanga-dreapta la un unghi de cel putin 45 grade (bineinteles, depinde de compozitia pe care-ti doresti s-o folosesti).

In anumite situatii, blitul poate fi si el de mare ajutor. Ideal este sa faci fotografia in sistem RAW, acest tip de fotografie avand posibilitatea de a surprinde mult mai multe detalii decat o fotografie obisnuita. De altfel, daca vorbim de o fotografie de produs, o cabina foto iti va fi de mare ajutor.