Cum realizezi o fotografie stabila

  • Miercuri, 13 Ianuarie 2021
  • Artă

Orice pasionat de fotografie, mai mult sau mai putin avansat, se va afla cel putin o data in situatie in care va avea in fata un subiect absolut extraordinar, dar va avea adesea surpriza neplacuta ca la analiza cadrelor sa observe respectivul obiect in miscare sau in ceata partiala/totala.

Fotografia este o arta extrem de complexa iar lipsa stabilitatii si a focusului sunt frecvent intalnite in aceasta meserie.

Insa, cu mici trucuri, poti reusi sa eviti ca data viitoare sa te confrunti cu aceeasi problema si poti actiona in timp util.

 

Cum realizezi o fotografie stabila

 

Din pacate, o fotografie cat mai stabila necesita in primul rand o camera foto care are capacitatea de a prinde numeroase detalii la adevarata lor valoare, in timp util. Adesea poti realiza o fotografie excelenta chiar si prin intermediul unui telefon, cheia reprezentand-o in fond fotograful din spatele camerei.

Stabilitatea vine la pachet cu un suport, ceea ce inseamna ca va fi necesar sa investesti intr-un triapod sau cel putin sa-ti faci un sistem pe care sa poti aseza camera, evitand sa faci o serie de gesturi fine care pot destabiliza fotografia.

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca ai toate uneltele necesare astfel incat sa captezi fotografia unui obiect in miscare astfel incat sa nu-l “deranjezi” (in cazul animalelor, de exemplu).