Este masturbarea benefica?

  • Marţi, 10 Decembrie 2019
  • Diverse

Constituie stimularea propriilor organe genitale care provoaca o crestere a excitatiei sexuale permitand producerea orgasmului. Aceasta practica are loc, cel mai adesea, singur(a), dar poate avea loc si in doi: masturbare reciproca. Masturbarea permite descoperirea corpului propriu si invatarea propriilor reactii sexuale.

Fiecare descopera modul personal de a se stimula, de a folosi fanteziile (scenarii erotice) sau nu, de a o face in baie, sub dus etc.

Masturbarea isi poate avea locul sau in functia erotica, folosind Ia descoperirea corpului propriu, ca practica obisnuita, dar aceasta experienta nu este o tranzitie obligatorie: pentru unii, sexualitatea incepe si se continua in cadrul unei relatii in doi

La barbat

Pentru multi barbati, stimularea se face cu mana, barbatul isi mangaie penisul, scrotul, se cufunda in ganduri erotice numite si fantezii, apoi, atunci cand penisul este in erectie, it cuprinde in mana sa si imprima o miscare de du-te vino, uneori, din ce in ce mai rapida. Altii, isi freaca penisul de o perna. Ajunsi Ia un anumit nivel de excitare, are loc ejacularea.

La pubertate, Ia primele masturbari, orgasmul poate avea loc fara emisie de sperma. Dupa ejaculare, erectia dispare mai mutt sau mai putin rapid, iar penisul redevine flescait. Nu mai este posibila o alta erectie o anumita perioada de timp, care varieaza de la un individ Ia altul si care creste, de obicei, cu varsta. Perioada refractara este, deseori, pe Ia 20 de ani, de 10-20 de minute, si creste progresiv, pentru a atinge 3 zile in jurul varstei de 70 de ani.

La femeie

Manipularea clitorisului este modalitatea cea mai obisnuita de obtinere a excitatiei sexuale. Stimularea clitorisului este insotita de mangaieri Ia nivelul sanilor, al vulvei si, uneori, de introducerea unui deget sau a unor obiecte in vagin. Femeia isi freaca clitorisul cu unul sau mai multe degete intr-o maniera mai mutt sau mai putin ritmata si rapida. Ea foloseste saliva sau lubrificatiile vaginale pentru a evita o iritare, deoarece mucoasa vulvara nu are secretii proprii. Contractia muschilor coapselor si a feselor (picioarele stranse) favorizeaza, Ia unele femei, cresterea excitatiei sexuale si, pentru altele, chiar constitute esentialul activitatii de masturbare.

Apoi, se manifesta fenomenele excitatiei sexuale: clitorisul creste in volum, vaginul se lubrifieaza, cresterea excitatiei sexuale se finalizeaza prin orgasm, senzatia de placere care este insotita sau nu de contractii involuntare ale perineului.

In cazul unor femei, placerea se obtine prin frecarea vulvei de o perna si prin contractii ale muschilor perineului si ai anusului, sau prin stimularea clitorisului cu jetul dusului.