Cafeaua este bună pentru dvs. sau vă dăuneaza?

Cafeaua este bună pentru dvs. sau vă dăuneaza? Cafeaua este bună pentru dvs. sau vă dăuneaza?

Vă puteți imagina viața fără cafea? O ceașcă de joe poate transforma instantaneu orice dimineață groggy într-una suportabilă - dar cum vă afectează sănătatea?

Știința a descoperit că cafeaua poate fi avantajoasă pentru sănătatea cuiva, atâta timp cât este consumată cu măsură. Cu toate acestea, există și riscuri în a bea această băutură, deci iată tot ce trebuie să știți despre această băutură minunată:

Cafeaua este un element esențial pentru micul dejun în viața celor mai mulți oameni, deoarece vă poate trezi instantaneu sinele încă somnoros.

Cafeaua îți face creierul mai alert și te ajută să te concentrezi asupra sarcinilor din fața ta. De asemenea, are un conținut ridicat de cofeină, care oferă acea zgomot suplimentar de energie de care aveți nevoie.

Cofeina este o substanță psihoactivă care stimulează sistemul nervos central, făcându-vă astfel mai atent. Această vigilență sau efectul cafelei durează de obicei patru ore - acest stimulent natural poate fi găsit și în ceai și băuturi răcoritoare.

Pe lângă punerea unui arc în pas, cafeaua poate ajuta și la cefaleea migrenă, care este de obicei cauzată de o creștere a fluxului sanguin din cauza vaselor de sânge mărite. Între timp, cafeaua îngustează aceste vase, un proces numit vasoconstricție , care, la rândul său, reduce fluxul de sânge.

De asemenea, s-a constatat că cafeaua are un impact pozitiv asupra sănătății dumneavoastră pe termen lung. Se spune că această băutură minune ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare datorită conținutului său de antioxidanți și micronutrienți.

Cafeaua are niacină , o vitamină B care este benefică pentru sistemul nostru digestiv și pentru piele. De asemenea, are potasiu, care reglează bătăile inimii, și magneziu care promovează oasele puternice.

Dezavantaje:

Din păcate, toate aceste efecte pozitive asupra corpului nostru nu ar trebui luate ca o lumină verde pentru a se răsfăța excesiv cu cofeina. Cafeaua poate fi benefică în anumite privințe, dar modul în care ne afectează sănătatea depinde de modul în care o bem.

Nu trebuie să consumați cafea neagră amară în fiecare zi pentru a profita de beneficiile sale, dar ar trebui să fiți conștienți de modul în care vă aromați băutura. Cafenelele precum Starbucks adaugă îndulcitor lichid, care acumulează instantaneu calorii.

De asemenea, cafeaua are efecte diferite asupra oamenilor, dar dacă aveți o toleranță scăzută la aceasta, este posibil să aveți bătăi rapide ale inimii, dureri de cap, iritabilitate, insomnie, nervozitate și stomac deranjat.

Cât de multă cafea ar trebui să beți?

Pentru a evita riscurile menționate, Clinica Mayo a recomandat să beți patru cafele de 8 uncii la maxim pe zi. Cu toate acestea, dacă aveți aproximativ 12-18 ani, Academia Americană de Pediatrie a spus că ar trebui să luați doar o ceașcă de joe pe zi.

Regula generală este de a observa modul în care cafeaua te poate face să te simț