Esente de parfumuri tari

Esente de parfumuri tari Esente de parfumuri tari

Tamaia

Folosita in toate religiile Orientului, tamaia rezulta din incizia trunchiului de Boswellia sacra. Originar din Dhofar (sultanatul Oman), arborele se gaseste astazi si in Africa de Est si in India. E foarte rezistent la seceta si adesea este lipsit de frunze. Atunci cand ploua, ii apar cateva frunze si flori. Arborele viguros din care se extrage rasina mirositoare trebuie sa aiba cel putin 10 ani.

Prima data apare o tamaie alba, foarte pura. Primavara, tamaia culeasa e rosie si e mai putin apreciata. In epoca antica, tamaia era mai apreciata decat aurul si era produsul cel mai scump. Era si este foarte folosita in ritualurile religioase; magii i-au oferit pruncului Iisus tamaie; Salomon isi parfuma palatul cu acest produs. Fumul de tamaie al focurilor sacre trebuia sa ajunga la zei.

Aceasta rasina era folosita in numeroase ritualuri: pregatirea pentru o calatorie, intoarcerea dintr-o calatorie… In zilele noastre, e inca prezenta in ceremoniile religioase catolice, ortodoxe si budiste; nu mai intra in compozitia parfumurilor de pe piata; in Japonia, jocul traditional Koh-Do se serveste de tamaie. Scopul e de a recunoaste diferitele varietati de tamaie, pentru ca exista in jur de 2000 de sortimente.

Vanilia

Originara din America Centrala, regala vanilie este o planta cataratoare din familia orhideelor. Vanilia era deja cunoscuta de azteci care o foloseau pentru a-si parfuma bautura de ciocolata. Are flori alb-galbui si verzui si produce pastai care contin bobite negre. Peretii interni ai acestei pastai secreta o materie galbena si vascoasa, cu miros suav si placut, destul de puternic.

Mici sfaturi

Pentru a nuanta mirosul parfumului dumneavoastra, adaugati cateva picaturi de apa de parfum sau de esenta de parfum in crema de corp deja parfumata. Faceti amestecul in mana si apoi aplicati crema.

Un alt truc pentru a va afirma prezenta parfumului: varsati cateva picaturi de apa de parfum in apa in care va clatiti lenjeria.

In sfarsit, nu uitati parul! El constituie un excelent suport olfactiv. Una sau doua picaturi de esenta de parfum pe pieptene sau perie permit o imprastiere foarte buna parfumului dumneavoastra.

Cum se pastraza parfumul?

Indiferent, daca a fost deschis sau nu, dusmanii lui sunt: umiditatea, lumina si caldura.

Cand folositi un parfum, deci este deschis, pastrati-I intr-un loc rece si limitati-i contactul cu aerul, fie folosind vaporizatorul, fie pastrandu-I in cutia sa, bine inchisa