Elon Musk le-a transmis angajaților Tesla că nu trebuie să meargă la muncă dacă sunt bolnavi sau îngrijorați de coronavirus

Elon Musk, CEO-ul Tesla, le-a spus angajaților, într-un e-mail, că nu trebuie să vină la muncă dacă sunt bolnavi sau îngrijorați de coronavirus.

Musk a spus că, din cunoștința sa, niciun angajat Tesla nu a foste testat pozitiv pentru COVID-19, boala cauzată de coronavirus. De asemenea, el a avertizat angajații Tesla să fie atenți atât la întâlnirile mari, cât și la cele mici.

 

Angajații producătorului de mașini electrice, că nu trebuie să lucreze dacă sunt bolnavi sau îngrijorați de coronavirus. Business Insider a vizualizat fotografii ale e-mailului.

"Mi-ar plăcea să fiu foarte clar că dacă vă simțiți cel mai puțin bolnav sau chiar incomod, vă rugăm să nu vă simțiți obligați să veniți la muncă", a spus Musk. "Voi fi personal la serviciu, dar asta sunt doar eu. Total bine dacă vrei să stai acasă, din orice motiv."

Tesla a instruit anterior angajaților care se simt rău sau care au fost în contact potențial cu cineva care are coronavirus să alerteze compania și să rămână acasă, dar nu a extins această politică celor care erau îngrijorați doar de virus. 

Musk a declarat în e-mailul de luni că nu este conștient de niciun angajați Tesla testat pozitiv pentru COVID-19, boala cauzată de coronavirus, dar va avertiza compania dacă aceasta se schimbă. 

 „Opinia mea sinceră rămâne că daunele cauzate de panica coronavirusului o depășesc cu mult pe cea a virusului în sine”, a spus el. „Dacă există o redirecționare masivă a resurselor medicale în proporție de pericol, aceasta va duce la îngrijire mai puțin disponibilă pentru cei cu nevoi medicale critice, ceea ce nu servește la binele mai mare”.

Dar, în general, Musk a luat un ton mai serios spre coronavirus decât a făcut-o într-un tweet din 6 martie , în care a numit teama în jurul virusului „mut”, avertizându-i pe angajații Tesla să fie atenți la pericolele adunărilor atât mari cât și mici.

"Se fac multe din adunările publice, dar vă rugăm să fiți prudent și la adunările de familie", a spus el. „Ceea ce este relativ inofensiv pentru un copil poate fi periculos pentru bunici”.

Musk a subliniat, de asemenea, site-ul web pentru Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor, numindu-l „grozav” și spunând că măsurarea cazurilor sale de coronavirus confirmate în SUA merită „urmărit cu atenție”.

Tesla nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

E-mailul lui Musk către angajații Tesla a contrastat cu cel pe care l-a trimis la forța de muncă de la SpaceX , unde el deține și funcția de director general, pe 13 martie. crash, o comparație care a atras critici din partea experților în domeniul sănătății, care au declarat pentru BuzzFeed că este imprecis și a îndepărtat concentrarea departe de eforturile de a limita răspândirea coronavirusului.

La începutul acestui an, coronavirusul a forțat Tesla să își închidă  fabrica din Shanghai și magazinele sale din China continentală. De asemenea, virusul a perturbat lanțul de aprovizionare Tesla, determinând producătorul de mașini electrice să instaleze hardware vechi pentru Autopilot, sistemul său avansat de asistență la șoferi, în sedanele Model 3 fabricate din China. Tesla a avertizat în cel mai recent raport anual că o epidemie de sănătate precum coronavirusul ar putea avea un impact financiar negativ asupra companiei.

Coronavirusul a infectat peste 182.000 de oameni și a ucis mai mult de 7.000. Marea majoritate a cazurilor confirmate au fost în China, deși coronavirusul a fost găsit în peste 145 de țări. Au existat peste 4.600 de cazuri confirmate în SUA și cel puțin 91 de decese raportate. Organizația Mondială a Sănătății a declarat coronavirusul o pandemie pe 11 martie.