Cod vestimentar pentru oaspeti: elementele de baza pentru o tinuta de nunta

Cod vestimentar pentru oaspeti: elementele de baza pentru o tinuta de nunta Cod vestimentar pentru oaspeti: elementele de baza pentru o tinuta de nunta

Cuplul va specifica in invitatie care este codul vestimentar sau codul vestimentar. Prin urmare, este important sa cunoasca cele cinci de baza in sarbatori. In acest fel, veti sti spre ce optiuni va puteti orienta.

Codul vestimentar in istorie

Codul vestimentar sau codul vestimentar, care genereaza multe controverse, se intoarce la originea civilizatiei. Fiecare individ apartinand unui anumit grup uman / social a comunicat sau a transmis ceva prin imbracamintea lui. Ierarhia, varsta, starea civila si originea.

Aveti invitatia de casatorie in mana si pe langa faptul ca sunteti incantati de sarbatoarea familiei sau prietenilor, doriti sa aveti tinuta potrivita. In mod obisnuit, cuplul stabileste un cod vestimentar in functie de nunta pe care o planifica, locul, ora si decoratiunile pentru casatorie , care arunca lumina invitatilor despre cel mai potrivit mod de a participa, dar uneori conventiile nu sunt in totalitate clare, prin urmare, este necesar sa explorati ce tipuri de articole de imbracaminte, modele si culori pot fi utilizate, fara a cadea in exces.

Atentie la urmatoarele caracteristici pe care le contin codurile vestimentare, astfel incat sa poti fi corect, sa te simti foarte confortabil si sa fii subiectul unor fraze de dragoste si multumiri din partea cuplului pentru asistenta.

Sarbatoare eleganta

Codul vestimentar riguros este comun pentru cuplurile casatorite cu mult protocol , noaptea, sarbatorite in biserici mari, catedrale si cu multi invitati.

Ele sunt sarbatori intr-o camera inchisa , in general intr-un restaurant sau intr-un loc de petrecere, din oras. Aceste nunti implica de obicei purtarea unei rochii de petrecere lungi si elegante , evitand culorile deschise si, bineinteles, albul.  Vezi aici top rochii de seara lungi.

Pot opta pentru tonuri intunecate, cum ar fi albastru, rosu de vin, violet si chiar negru , cu o anumita stralucire. Daca doriti sa purtati un imprimeu, cel mai bine este sa il utilizati ca detaliu al manecilor sau corsetului, pastrand fusta in unicolor. Barbatii se afla intr-un tuxedo cu papion negru , cu exceptia cazului in care cardul specifica o cravata alba.

Pentru un cocktail

Este asa cum este cunoscuta eticheta intermediara . Este un cod vestimentar care functioneaza pentru nunti noaptea, fie in oras sau la periferie, si pentru ceremonii dupa-amiaza. Femeile pot purta o rochie de cocktail scurta , solida sau modelata in nuante de la pastel pana la intuneric.

Este mai bine sa evitati stralucirea excesiva si culorile metalice, daca doriti sa puneti o nota proeminenta faceti-o cu accesoriile.

Barbatii sunt in costume cu pantaloni si jachete in aceeasi culoare si cravata potrivita. Nu trebuie sa fie in culori coordonate, dar trebuie sa fie la acelasi nivel de eleganta.

Nunta semi-formala

Este folosit pentru nunti mai putin formale, casatorii in aer liber , de obicei zi sau noapte daca petrecerea se afla intr-un cadru informal, cum ar fi un bar sau un restaurant.

Femeile pot merge cu o rochie peste genunchi sau prefera un set din doua piese si pot combina imprimeu sau solid. Poate fi asistat si in pantaloni , stofa sau lenjerie in functie de vreme. Prefera pantofii nu foarte inalti si accesorii discrete.