Despre containere de locuit

Ai auzit de curand despre containere de locuit si vrei sa te informezi mai mult? Iata ce trebuie sa stii despre aceste solutii ieftine de locuit, care au devenit un trend si in Romania.

Ce este containerul?

Un container reprezinta un modul prefabricare ce poate fi utilizat de singular ori in combinatie cu mai multe module, pentru diferite scopuri - in general pentru locuit permanent sau temporar si pentru utilizare spatiu.

Daca se asambleaza mai multe containere pe verticala sau pe orizontala, la final se va obtine o structura variata de containere modulare. Astfel, in acestea se pot amenaja birouri, dormitoare, spatii pentru cazare temporara sau permanenta, adaposturi, vestiare, grupuri sanitare, mese etc.

In afara de aceste tipuri de containere care sunt foarte populare, mai exista si containere pentru statii de pompare sau de tratare a apei ori cu rol de centru de rezervoare. Adevarul este ca aceste containere sunt extrem de versatile si pot fi utilizate pentru o varietate de scopuri.

 

Care este structura unui container de locuit?

Despre structura unui container, trebuie sa stii ca, indiferent daca vorbim despre cele cu un singur bloc sau despre cele cu blocuri multiple (adica modulare), acestea au o structura din profile otel zincat. Peretii panel-urilor tip sandwich au tabla zincata de calitate foarte buna, iar interiorul este umplut cu spuma poliuretanica. Scurgerea pluviala se face prin jgheaburi, sistemul fiind foarte simplu si rezistent.

Cand cumaprati un container de locuit trebuie sa tineti cont de incarcarea sa, de sarcina pardoselii si de rezistenta containerului pentru conditiile meteo vitrege.

 

Beneficii containere modulare de locuit

Multitudinea avantajelor containerelor de locuit fac ca acestea sa se bucure de o popularitate imensa, nu doar in Romania, ci si pe tot Globul.

Iata lista celor mai importante avantaje pentru containerele modulare.

- cu ajutorul lor puteti crea un mediu placut si functional, in functie de diferite destinatii si necesitati

- daca veti combina mai multe module de containere, firma va poate oferi structuri variate

- daca platforma exista deja, containerele modulare se pot monta printr-o simpla asezare. Astfel, veti putea face cu usurinta legaturile le energie, apa si canalizare, inclusiv la telefon si telecablul.

- containerele se pot monta si pe verticala, iar pentru a ajunge in partea superioara se instaleaza scari, fie interioare, fie in exterior.

- cele mai noi containere continut inclusic instalatii de climatizare, pentru confort sporit.

 

Containerele sunt solutii simple, flexibile si functionale, ce merita investitia.