Despre Antrenamentul Pentru Somn

Unul dintre cele mai dificile lucruri despre a avea un nou-născut este faptul că nu doarme toată noaptea. Noii părinți tind să fie epuizați așa cum sunt, cu toate responsabilitățile lor noi, dar adăugarea privării de somn la amestec cu siguranță nu ajută situația. În timp ce fiecare proaspăt părinte este încântat de noul lor pachet de bucurie, să dormi mai mult ar fi cu siguranță binevenit.

Una dintre cele mai dezbătute și controversate metode de creștere a părinților este antrenamentul pentru somn. Ce este și de ce este atât de dezbinător? Să aflăm.

În esență, antrenamentul pentru somn, denumit uneori ca să-i lași să „strigă” este o metodă de a-ți învăța copilul să doarmă singur toată noaptea. Acest lucru implică lăsarea copilului să plângă puțin înainte de a veni să-l ridice, spre deosebire de a alerga imediat pentru a calma plânsul.

Antrenamentul pentru somn nu implică neapărat să îi permiteți bebelușului să plângă la nesfârșit toată noaptea, fără să-l îngrijească deloc, ci mai degrabă să stabiliți cât de mult așteptați până când se trezește în sfârșit pentru a începe să se liniștească. Totul este să începi încet: să aștepți 5 minute înainte de a continua, apoi 10 minute și așa mai departe. În cele din urmă, vei putea face diferența între momentul în care copilul tău strigă după atenție și când ești alertat că ceva nu este cu adevărat în neregulă.

În cele din urmă, bebelușul tău va începe să doarmă toată noaptea (da! 11 ore sunt posibile!) și vei reuși și tu să dormi bine, astfel încât să poți fi cel mai bun părinte funcțional posibil pe tot parcursul zilei.

Acum, unii oameni ar putea argumenta că este inuman să-ți lași copilul să plângă și să nu mergi să-l verifici. Deși este adevărat că este dificil, devine mai ușor în timp, mai ales când bebelușul tău începe să doarmă pentru perioade mai lungi.

Deși este extrem de important să fim cei mai buni părinți posibili, este la fel de important să avem grijă de noi înșine și ca părinți. Mai simplu spus, dacă ne neglijăm pe noi înșine, nu putem fi cei mai buni părinți care putem fi. Înainte să-ți dai seama, copilul tău va fi un adolescent care doarme cu alarma într-o zi de școală.