Ce sa stiti despre ingrijirea dentara a bebelusilor

Ce sa stiti despre ingrijirea dentara a bebelusilor Ce sa stiti despre ingrijirea dentara a bebelusilor

Când aveți un copil, există nenumărate lucruri de care trebuie să vă faceți griji: programul de dormit, alimentația adecvată, stimularea adecvată și, desigur, igiena adecvată. Desigur, aceasta include îngrijirea dentară, dar atât de mulți părinți noi nu au nicio idee despre ce înseamnă de fapt asta.

Ce trebuie făcut exact pentru dinții nou-născuți ai bebelușului? Dr. Justin Chafin de la Firefly Pediatric Dentistry din Franklin, Tennessee, cântărește.

În ceea ce privește momentul în care un bebeluș trebuie să se îndrepte spre dentist pentru prima dată, dr. Justin i-a spus lui ScaryMommy: „Recomandarea (AAPD, ADA, AAP) este prima vizită până la prima zi de naștere. Sincer, de cele mai multe ori oamenii nu fac asta. Dar cu cât puteți vedea pacienți mai devreme, cu atât mai repede puteți prinde lucrurile. Cariile, cariile dentare, sunt tehnic o boală infecțioasă. ”

„Este cauzată de bacterii. Este cea mai frecventă boală cronică a copilăriei. Deci, dacă putem prinde mai repede acest lucru, putem face lucruri [cum ar fi remineralizarea pentru a evita o extracție ulterioară.] Cu cât putem prinde mai repede lucrurile, cu atât tratamentul este mai ușor și, împreună cu asta, cu atât este mai puțin costisitor ”.

Deci, ce zici de produse? Chiar trebuie să cumperi produse speciale pentru sănătatea dentară a bebelușului tău? Dr. Justin spune: „Nu contează atât de mult. Obține doar ceva ce vor tolera. Cea mai bună periuță de dinți de folosit este cea pe care o vor folosi! ”

„Dacă o periuță de dinți distractivă în formă de banană este ceea ce vor folosi, atunci, în orice caz, folosiți-o. Ia-le ce vor folosi. Voi spune că îmi plac periuțele de dinți extra-moi, deoarece intră puțin mai bine în colțuri. ” El mai spune că nu trebuie să începeți să folosiți ața dentară a dinților bebelușului până la vârsta de 2 sau 3 ani, când molarii din spate intră în contact.

Când vine vorba de fluor, dr. Justin spune: „În ceea ce privește fluorul, știu că este un fel de subiect fierbinte. Nu există niciun motiv științific, bazat pe dovezi, pentru a evita fluorura. Este un lucru foarte încercat și adevărat, mult testat, mult studiat. Este în regulă să folosești fluor chiar și la un copil care are cei doi dinți din față abia străpungându-i. Problema principală este suma. La bebelușii care nu pot scuipa în mod adecvat, utilizați o cantitate de mărimea unui bob de orez. ”

„La acea cantitate, chiar dacă înghit fiecare din ele de fiecare dată când le puneți în gură, nu va fi suficient pentru a provoca fluoroză, stomac deranjat, ceva din corpul lor”. Dacă doriți să evitați fluorurile, încercați să utilizați 6-8 grame de xilitol pe zi în gură. Nu este la fel de eficient ca fluorura, dar este totuși mai bun decât nimic.

Ce duce la o sănătate dentară slabă la copii? Dr. Justin spune: „Sănătatea dentară este un lucru multi-factorial. Există patru mari: dintele în sine, bacteriile din gură, ceea ce puneți în gură și apoi timpul în care rămâne acolo. Dacă oricare dintre acestea este compromisă, riscul de a obține o cavitate crește și crește.

Nu poți face cu adevărat nimic despre dinții cu care te-ai născut sau tulpina bacteriilor din gură. De obicei, obțineți tulpina bacteriilor de la mama dvs. sau de la îngrijitorul dvs. principal. De aceea ne spălăm. Pentru a ține asta la distanță. ”

În timp ce toate acestea pot fi copleșitoare pentru părinți, un lucru care este reconfortant este că putem controla ce intră în gura bebelușilor noștri și cât timp rămâne acolo.

Dr. Justin spune: „Orice este un zahăr sau un carbohidrat poate provoca o cavitate. Bacteriei nu îi pasă dacă este apă organică, care nu este OMG, sau zahăr drept de masă pe care îl mănâncă cu o lingură. Nu contează pentru ei. Se pot hrăni din asta. Vedem o mulțime de cavități, în special peste dinții din față, dacă copiii merg la culcare cu o sticlă de lapte sau dacă se hrănesc la cerere pe tot parcursul nopții pentru perioade lungi de timp. ”

Da, asta include și laptele matern. Dr. Justin continuă: „Este mai puțin cariogenă decât Mountain Dew sau ceva de genul, dar are niveluri de lactoză. Vitaminele, mineralele, proteinele protejează de obicei decent, dar lactoza de acolo, dacă rămâne suficient de mult pe dinți, atunci bacteriile pot mânca cu siguranță acea lactoză și pot produce acidul pentru a face o cavitate. ”

Îngrijirea dinților bebelușului este similară cu îngrijirea propriilor dinți. A avea o rutină stabilită pentru a le menține curate și a merge la dentist fac parte din asigurarea sănătății dinților bebelușului. Obiceiurile timpurii vă ajută să vă învățați copilul că igiena dentară este extrem de importantă.