De ce un dus rece ca gheata este indicat

De ce un dus rece ca gheata este indicat De ce un dus rece ca gheata este indicat

Cui nu îi place să intre într-un duș cald la sfârșitul zilei pentru a spăla murdăria fizică și stresul mental al zilei? Ei bine, de acum încolo, s-ar putea să doriți să reduceți temperatura apei cu câteva grade. Știm că nu sună tocmai atrăgător să faci un duș rece, dar există mai multe motive pentru care ar trebui să îl iei în considerare. Iată 6!

1. Îți face sistemul imunitar mai puternic

Majoritatea oamenilor ar subscrie un duș cald când vă simțiți sub vreme, dar știați că dușurile reci regulate sunt de fapt bune pentru sistemul dvs. imunitar? Nu, nu vă recomandăm să pășiți în apă rece cu gheață atunci când aveți gripă, dar să faceți dușuri reci regulate atunci când sunteți sănătos poate ajuta la prevenirea pătrunderii gripei în sistemul dumneavoastră! Așa este, cercetătorii spun că expunerea frecventă a corpului la temperaturi scăzute va face sistemul imunitar mai puternic și mai rezistent la boli și inflamații. Și vestea bună este că puteți face acest lucru doar având un duș rece de 30 de secunde!

2. Vă oferă o zgomot de energie

Un duș frumos vă poate ajuta să vă simțiți proaspăt și concentrat, dar faceți-l rece ca gheața pentru a oferi corpului dvs. zgomotul de adrenalină care vă va ajuta să începeți ziua cu o notă corectă. Te simți somnoros sau letargic? Nimic dintr-un duș rece nu poate repara! Te vei simți revitalizat și plin de energie în cel mai scurt timp! Și dacă vă place să faceți dușuri seara, un duș rece vă poate face să vă simțiți răcorit după o zi obositoare și vă poate ajuta să vă curățați mintea.

3. Te poate face mai fericit

Trecerea printr-un duș rece ca gheața este un pic o realizare, nu-i așa? S-ar putea să te regăsești chiar făcând un mic dans de victorie în halatul de baie! Acest mic „succes” va face corpul să elibereze hormoni fericiți și să nu mai vorbim de adrenalina pe care am menționat-o mai devreme, care va conta pentru fericirea voastră generală.

4. Este bine pentru circulație

Șocul corpului cu apă rece este o modalitate de a stimula fiecare parte a acestuia! Apa rece încurajează circulația, ceea ce este în cele din urmă bun pentru inima, mușchii și sistemul nervos central.

5. Dă pielii tale o strălucire

Știm cu toții că căldura ne poate usca pielea și o poate lăsa deteriorată. Dimpotrivă, un duș rece poate ajuta la vindecarea pielii, făcându-l să se simtă mai hidratat și mai moale. Deoarece apa rece „vă trezește” corpul și încurajează circulația sângelui, acest lucru este foarte benefic pentru pielea dumneavoastră. Deci, un efect secundar plăcut al unui duș rece ar putea fi o piele răcoritoare și radiantă!

6. Te vei simți mai puțin rece

Nu este tocmai plăcut să stăm sub apă curgătoare cu gheață timp de 30 de secunde, o primim. Dar dacă îți poți programa corpul să-l tolereze, clătinând dinții și toate, s-ar putea să îl poți programa și pentru a face față lucrurilor mai bine atunci când lunile mai reci se rotesc. Simplu spus, deoarece corpul tău este deja obișnuit cu temperaturi extreme, va merge mai bine atunci când vine vorba de încălzirea naturală când vremea este rece - ceea ce te va ajuta să treci peste iarnă într-un mod mult mai ușor.