De ce sa vizitezi Napoli in 2023

Napoli, probabil orașul major al Italiei, cel mai puțin vizitat, este o alegere minunată pentru o adevărată experiență italiană, care include priveliști frumoase, sunete persistente și arome de neuitat. În timp ce Roma și Florența sunt o experiență minunată pentru călători, Napoli oferă un gust mai autentic al culturii italiene. Acesta este locul perfect pentru a afla cum trăiesc italienii adevărați, inclusiv prețuri mult mai bune decât cele găsite în alte orașe mari italiene, ceea ce face din Napoli o alegere excelentă orientată spre buget.

Napoli găzduiește multe atracții care vă vor face cu ușurință șederea plină de acțiune. Centrul orașului datează din 470 î.Hr. și este un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Veți găsi trei castele magice, un palat regal glorios și, desigur, multe biserici și catedrale maiestuoase oriunde veți privi. După cum probabil puteți ghici, ruinele antice sunt una dintre atracțiile majore din zonă și pot fi găsite în multe locuri din Napoli sau în jurul orașului. De exemplu, Napoli se află la doar o scurtă călătorie cu mașina de Pompei și Herculaneum, două orașe antice acoperite de cenușa vulcanică care a provenit dintr-o erupție majoră de pe Muntele Vezuviu în anul 79. Puteți ajunge foarte aproape de ruine și chiar să vedeți oasele celor care au pierit aici acum aproape 2.000 de ani.

Un alt aspect grozav al vizitei Napoli este faptul că este un punct de plecare excelent pentru multe alte locații uimitoare din Italia, și anume către insulele și destinațiile din apropiere, inclusiv Coasta Amalfi, Capri, Ischia și Sorrento.