De câte zile libere se vor bucura românii în 2023?

Calendar zile libere Calendar zile libere

  Vă întrebați care sunt sărbătorile pentru România în 2023? Noi v-am acoperit!

   În această postare pe blog, vom trece în revistă toate zilele libere in 2023 din România, astfel încât să vă puteți planifica din timp și să vă maximizați zilele libere.

   Citiți mai departe pentru a afla de câte zile libere se pot bucura angajații români în anul următor.

   În 2023 vor fi în total 13 sărbători legale în România. Acestea includ trei sărbători mobile, ceea ce înseamnă că datele lor se schimbă în fiecare an, în funcție de data la care cade Paștele.

   Celelalte 10 sărbători legale sunt fixe, ceea ce înseamnă că vor avea loc în aceeași zi în fiecare an. Iată o listă cu toate sărbătorile legale din România pentru anul 2023:

   • 1 ianuarie (Anul Nou)
   • 7 ianuarie (Crăciunul ortodox)
   • 2 aprilie (Vinerea Mare)
   • 5 aprilie (Duminica Paștelui)
   • 1 mai (Ziua Muncii)
   • 6 iunie (Lunea Rusaliilor)
   • 15 august (Adormirea Maicii Domnului)
   • 30 noiembrie (Ziua Sfântului Andrei)
   • 1 și 2 decembrie (Zilele de sărbătoare națională și de celebrare a Crăciunului)
   • 25 și 26 decembrie (Sărbătorile de Crăciun).

   În plus, există alte câteva "sărbători" neoficiale sărbătorite în întreaga țară. Printre acestea se numără Mărțișorul, sau "prima zi de primăvară", la 1 martie; Ziua de vară, la 24 iunie; și Dragobete, sau "sărbătoarea iubirii", la 24 februarie.

   În total, românii se vor bucura de 12 zile libere în 2023 - ceea ce nu este deloc rău!

   Așadar, deși unele țări au mai multe zile de sărbătoare decât România, cu siguranță nu este ceva de care să te plângi! Concluzie: Planificarea zilelor de vacanță tocmai a devenit mai ușoară cu lista noastră cuprinzătoare de sărbători legale în România pentru 2023.

   Cu 13 sărbători legale oficiale plus 5 neoficiale aruncate în amestec, românii se pot bucura de 18 zile libere anul viitor - deloc rău! Fie că vreți să profitați de aceste zile libere suplimentare rezervându-vă o vacanță relaxantă sau să vă ocupați de unele proiecte importante la serviciu, sperăm că această listă v-a ușurat planificarea pentru anul viitor. Distracție plăcută și bucurați-vă de timpul liber!

   Concluzie

   În general, sărbătorile legale din România din 2023 reprezintă o soluție ideală pentru familiile și persoanele care doresc să se deconecteze de la agitația vieții cotidiene.

   Cu luni de odihnă între sărbători, românii pot planifica evenimente importante pentru ei înșiși și pentru cei dragi.

   Aceste sărbători dragi vor fi probabil rememorate cu mare drag în rândul localnicilor. Și pentru a rezuma, România are șase sărbători legale pe lângă sărbătorile naționale, oferind aproximativ treisprezece zile libere pe an - o perspectivă generoasă asupra a ceea ce înseamnă să te bucuri de timp liber cu familia și prietenii.

   Ar putea fi doar anuarul perfect pe care cetățenii români îl au în timpul zilelor libere în care iau o pauză de la responsabilitățile zilnice!

   Cu toții putem beneficia de aceste avantaje atunci când aplicăm o planificare adecvată, deoarece ne asigură că toată lumea are parte de zile liniștite de relaxare în fiecare an.

   Sărbătorile legale sunt ceva de care toată lumea ar trebui să profite, așa că asigurați-vă că verificați reglementările din țara dvs. cu privire la acestea!