Dreptul angajatilor la zile libere in 2021

zile libere zile libere

Asigurati-va ca angajatii dvs. sunt constienti de cat de mult concediu anual au dreptul. De asemenea consultati calendarul cu zile libere 2021 pentru a va organiza concediile.

  • Oferiti-va sa reatribuiti munca cat timp sunt in vacanta
  • Subliniati ca nu ar trebui sa-si verifice e-mailurile de la serviciu sau sa aduca un telefon de serviciu in vacanta
  • Daca se comporta bine, angajatii vor aprecia gesturi mici, cum ar fi finalizarea timpurie.

Cum ti-ai putea lua acest timp liber?

  • Luarea timpului liber de la locul de munca din cauza bolii; mental si fizic
  • Luarea timpului liber de la serviciu pentru calatorie / sabat / pauza in cariera
  • Schimbati rolurile dvs. pentru o detasare
  • Zile personale la care aveti dreptul utilizatile la maxim

Calcularea la ce concediu anual aveti dreptul. Acum stiti care sunt avantajele unui timp meritat liber de la serviciu, de ce sa nu verificati cat timp ati ramas anul acesta?

Ar trebui sa oferiti concediu nelimitat angajatilor dvs.?

Recent, a devenit popular pentru companii sa ofere angajatilor lor zile nelimitate de vacanta. Companii mari precum LinkedIn, Hubspot si Netflix, care au fost numiti unul dintre cei mai buni angajatori din lume de Forbes in 2019, au sarit in vagonul nelimitat de vacanta.

Avantajele vacantei nelimitate:

Este o politica simpla, angajatii isi pot lua cat mai mult timp liber. Zilele lor nu sunt urmarite, asa ca depinde de ei sa decida cat timp isi doresc sau au nevoie.

Ofera angajatului un sentiment de control si mai multa putere in rolul sau.

Daca angajatilor li se permite sa ia timpul liber de la locul de munca care le convine, teoretic ar trebui sa fie mai fericiti.

Flexibilitate si echilibru profesional

Se crede ca este benefic pentru afaceri, sarbatorile nelimitate sunt considerate a face personalul mai productiv si a reduce stresul din cauza suprasolicitarii.

Aceasta pare a fi situatia ideala pentru angajati. Ceea ce pune intrebarea; de ce firma de software CharlieHR si-a anulat recent politica de zile nelimitate? Compania a fost infiintata in 2015 si, din start, fiecare angajat, indiferent de rol, a primit zile nelimitate, platite integral. Dupa trei ani, au simtit nevoia sa abordeze stresurile si tulpinile din aceasta politica.

Este tentant sa ne gandim ca, probabil, toti angajatii CharlieHR au plecat in Hawaii timp de 6 luni, dar dezavantajele vacantei nelimitate sunt de fapt opusul.

Dezavantajele vacantei nelimitate:

Exista o psihologie in spatele vacantei nelimitate. Daca vi se acorda 25 de zile de vacanta, atunci va simtiti ca si cum va apartin si le apreciati mai mult. Cu toate acestea, daca aveti o vacanta nelimitata, atunci puteti fi mai ezitant sa le luati.

Vacanta nelimitata poate provoca concurenta si anxietate la locul de munca, angajatii sunt lasati sa se simta vinovati pentru ca au ales mai mult timp liber decat colegii lor. A lua mai mult timp liber decat un coleg poate provoca, de asemenea, ingrijorarea cu privire la privirea negativa la locul de munca.

Exista un grad de nedreptate. Daca o persoana isi ia mai mult timp liber de la serviciu decat alta, munca lor va trebui totusi acoperita. Aceasta pune intrebarea: cine va prelua aceasta lucrare atunci cand celalalt isi ia liber cu vacanta nelimitata?

Vacanta nelimitata nu inseamna de fapt nelimitat. Acest lucru creeaza o zona gri pentru angajati, lasandu-i sa ghiceasca la ce concediu anual au dreptul si ii face sa fie nervosi sa ceara timp liber.