De ce sa nu-ti storci cosurile

 

Foarte multe persoane au prostul obicei de a-si stoarce cosurile. Desi in ansamblu acesta poate fi ul lucru bun, caci presupune eliminarea unei cantitati de toxine ce s-a format si s-a eliminat in acest mod, stoarcerea cosurilor poate avea extrem de multe repercursiuni negative. Pentru multi este pur si simplu o modalitate de relaxare, transformata intr-un obicei prost.

In multe situatii aceste repercursiuni vor avea o intensitate redusa, neafectand foarte mult individul, insa, perseverenta si insistenta regulata asupra acestui aspect, poate avea rezultate ireversibile sau dificil de indepartat.

Asadar, data viitoare, inainte sa insisti pe stoarcerea aprofundata a cosurilor, ar fi indicat sa cantaresti si aceste aspecte negative la care poate duce stoarcerea cosurilor.

 

De ce sa nu-ti storci cosurile

 

1. Pot aparea semne

Este un fapt binecunoscut ca stoarcerea cosurilor se poate finaliza cu aparitia si persistenta unor semne destul de inestetice, in special daca vorbim de niste zone foarte evidente sau care vor urma sa fie expuse la vedere.

De aceea este foarte important ca daca totusi nu poti renunta cu usurinta la acest obicei, cel putin sa o faci atunci cand cosurile sunt coapte, sa te prezinti eventual la un medic pentru procedura sau sa eviti sa atingi zonele mai sensibile si predispuse la formarea si mentinerea semnelor.

 

2. Rani ce nu pot fi acoperite

Deseori avem impresia ca produsele cosmetice pot face chiar orice cu biro. Ei bine, acest lucru devine aparent imposibil atunci cand vorbim de cosuri stoarse pe repeat. Exista intradevar fonduri de ten si pudre care pot acoperi un cos sau repercursiunile acestuia, insa cand vorbim de o rana evidenta sau de o coaja proeminenta, va fi acoperita doar culoarea, insa nu si marimea sau forma cosurilor. Astfel, chiar si produsele cosmetice, cosurile tale stoarse nu vor trece complet neobservate.

 

3. Infectii

Stoarcerea continua a cosurilor poate duce totodata la aparitia unor infectii greu de tratat, cu atat mai mult cand aceasta nu e realizata in conditii igienice sau are loc in repetate randuri, cat si la spargerea unor vase de sange. De aceea, spargerea cosurilor se poate transforma cu usurinta intr-un subiect extrem de delicat, ce-ti poate periclita sanatatea cu usurinta.