Cum vindecam acneea: sfaturi pentru a elimina cosurile

Cum vindecam acneea: sfaturi pentru a elimina cosurile Cum vindecam acneea: sfaturi pentru a elimina cosurile

Acneea este o boala dermatologica care afecteaza 80% dintre tinerii intre 12 si 25 de ani. Exista tot mai multe tratamente. Creme, sapunuri, produse de curatat, medicamente si multe altele. Ce ar trebui sa stii.

Este un rau pentru multi: 80% dintre adolescenti si tineri intre 12 si 25 de ani trec printr-o anumita etapa de cosuri enervante pe fata si / sau piept, spate si umeri. Este important sa o tratam si sa avem grija de evolutia ei pentru a preveni semnele si ranile. Impartasim cateva sfaturi despre cum sa vindecam acneea si sa ne pastram sanatatea pielii in fiecare etapa a vietii.

Acneea este o problema a pielii care apare atunci cand celulele de piele grase si moarte infunda porii. Din punct de vedere tehnic, este o boala inflamatorie a pielii, al carei simptom este cel mai enervant – cosuri si puncte negre.

Fata, piept si / sau spate sunt zonele cele mai afectate si este o afectiune care are consecinte asupra bunastarii psihologice si calitatea vietii tinerilor, modul in care percep corpul lor si relatiile lor cu ceilalti. Acesta este motivul pentru care este important sa se ia masuri in aceasta privinta. Va spunem ce sa faceti pentru a recupera frumusetea pielii.

Tratament pentru acnee

Astazi exista numeroase tratamente pentru acnee, de la simpla spalare zilnica a fetei la tratamente cu medicamente, ceea ce defineste dermatologul in functie de gravitatea acneei.

Tipuri de acnee: Acneea este clasificata ca usoara, moderata si severa si fiecare are un tratament specific care trebuie indicat de catre medic.

Mituri si adevaruri despre acnee: exista anumite mituri despre acnee care trebuie respinse: nu este adevarat ca acneea se agraveaza cu anumite alimente grase cum ar fi ciocolata sau maioneza. Este adevarat ca este legata de perioadele menstruale si de obicei se agraveaza in zilele anterioare.

Este esential ca orice medicament sa fie prescris de un profesionist. Nu luati nimic care nu este sub consiliere medicala.

Evitati corticosteroizii. Este important sa retineti ca corticosteroizii locali sunt contraindicati (in locurile in care exista leziuni ale acneei) deoarece, pe langa faptul ca o agraveaza, o pot provoca.

Un alt factor important in acnee este istoria familiala a acneei severe la parinti.

Tratament: trebuie sa se evite spalarea agresiva. In general, medicii indica spalari zilnice cu apa calda si geluri cu medicamente in functie de tipul leziunilor existente.

Este important sa se evite utilizarea cosmeticelor grase sau spray-uri, deoarece favorizeaza aparitia cosurilor. Toate produsele care sunt utilizate trebuie sa fie non-comedogenice sau fara ulei.