3 Mituri despre acnee desfiintate de experti

Daca ati avut vreodata un cos, stiti cat de frustrant este sa gasiti o solutie (si daca nu ati avut niciodata un cos, felicitari: sunteti cel mai norocos om in viata). Un numar coplesitor de produse pentru acnee sunt disponibile (toate facand aceeasi promisiune) si, cu toate acestea, cu cat incercati mai mult, cu atat mai rosii si mai dureroase pot deveni.

Pentru a elimina cu adevarat cosurile, va trebui sa distingeti diferenta dintre vechile mituri si adevarurile testate.

Cititi mai departe pentru a afla cum le puteti elimina o data pentru totdeauna!

Mit: dieta nu are nimic de-a face cu acnea

„Doua studii notabile, dar eronate, efectuate in anii ’60 si ’70, au constatat ca ciocolata nu a fost asociata cu acnea”, spune Jennifer Burris, doctorant la Universitatea New York si autor al revistei Academia de Nutritie privind dieta si acneea. Aceste studii au fost atat de populare, incat oamenii au concluzionat ca dieta nu are nimic de-a face cu acneea si au oprit cercetarea subiectului in urmatorii 40 de ani. Astazi, cercetatorii constata ca exista intr-adevar o legatura intre alimente si acnee. Exemplu: Burris si echipa ei au analizat dietele mai mult de 200 de persoane si au descoperit ca cei care au mancat mai multe alimente cu zahar, produse lactate si grasimi nesanatoase, precum si mai putin peste au fost mai predispusi la acnee moderata pana la severa.

Mit: Acneea este o problema a adolescentei

Un studiu realizat pe mai mult de 1.000 de adulti publicat in Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie a constatat ca 50% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 29 de ani, 35% dintre femeile intre 30 si 39 de ani si 26@ si 49 au raportat ca au acnee. (Nota: Acneea adultilor este mai frecventa la femei decat la barbati.) Puteti da vina pe acelasi val de hormoni pe care i-ati experimentat ca adolescent: „Estrogenul creste in prima perioada si in peri-menopauza”, spune dr. Gohara. Hormonul provoaca o crestere a productiei de ulei, care in cele din urma provoaca inflamatii bacteriene si cosuri. De aceea este obisnuit ca femeile sa aiba acnee ca in adolescenta si din nou mai tarziu in viata.

Mit: Pasta de dinti poate vindeca un cos

„Pasta de dinti are bicarbonat de sodiu, peroxid de hidrogen, alcool, mentol, uleiuri esentiale si triclosan, care, da, pot sa usuce cosurile”, spune dr. Gohara. „Dar nu este facuta pentru pielea ta, asa ca poate provoca iritatii si eruptii cutanate”. Asta inseamna ca esti in esenta sa tranzactionezi o problema pentru alta. In schimb, incercati un tratament care contine peroxid de benzoil. Este facut special pentru piele.