Lactatele provoacă acnee?

Acneea este o afecțiune care afectează atât de mulți oameni și există încă o mulțime de fapte necunoscute. De exemplu, cea mai recentă controversă: Acneea cu produse lactate. Este cu adevărat adevărat? Nu sunt produsele lactate bune pentru organismul tău? Produsele lactate au evoluat pentru a fi un vinovat frecvent discutat, cu tone de cercetări care sugerează relația complicată dintre lactate și acnee. Prin urmare, prin această postare, vă vom lăsa să fiți singur judecător și vă vom oferi toate informațiile pe care le avem.

Începând cu pătratul unu, să înțelegem mai întâi ce înseamnă acneea. Când murdăria, celulele moarte ale pielii sau uleiul înfundă un por, acesta devine inflamat și duce la formarea de coșuri sau acnee. Ținând cont de această definiție, vom trece mai departe pentru a înțelege modul în care produsele lactate provoacă acnee.

Laptele de vacă poate provoca inflamații. Cum? Laptele care ajunge în magazinele noastre din apropiere provine de la vaci de lapte care sunt tratate cu hormoni artificiali pentru a-și crește cantitatea de lapte. Acești hormoni, împreună cu hormonii deja prezenți în lapte, reacționează cu testosteronul din corpul tău (da doamnele au și testosteron în corpul lor). Această combinație poate provoca modificări hormonale care duc la erupții. În plus, sistemul digestiv uman, după copilărie, are greutăți să descompună și să digere lactoza - zahărul natural prezent în lapte. Dacă sunteți ca cei 65% dintre persoanele cu intoleranță la lactoză, sensibilitatea la lactoză sau reacțiile alergice pot fi cauza izbucnirii acneei. O altă teorie susține că combinația de produse lactate cu o dietă bogată în alimente rafinate și zaharuri procesate perturbă nivelul de insulină, ceea ce face pielea mai vulnerabilă la acnee.

Deși studiile au dovedit asocierea laptelui și a înghețatei cu acneea, iaurtul și brânza intră pe lista produselor lactate care nu par să aibă nicio legătură cu acneea. Oamenii de știință sunt încă confuzi cu privire la motivul pentru care brânza nu provoacă acnee și acesta este motivul exact pentru care produsele lactate sunt agenții cauzatori ai acneei este atât de greu de demonstrat. Cu toate acestea, o parte a teoriei afirmă că brânza tare conține mai puțină lactoză decât laptele, ceea ce o face o alegere mai sigură.

Dacă consumul de produse lactate a dus la o apariție a acneei, există anumite lucruri pe care le-ați putea face pentru a vă calma pielea.

Grăbește-te la farmacia din apropiere și obține un tratament fără prescripție medicală. Căutați tratamente care conțin acizi alfa hidroxil și acid salicilic, deoarece ajută la desfundarea porilor.

Luați puțin ulei de cocos și amestecați-l cu câteva picături de ulei de portocale, scorțișoară, arbore de ceai, trandafir sau busuioc dulce. Utilizați-l pe piele ca remediu pentru combaterea acneei. Uleiul de cocos posedă atât proprietăți antiinflamatorii, cât și antimicrobiene și este cunoscut ca un ulei purtător excelent pentru tratarea acneei.

După erupție, stai departe de produse de curățare pe bază de ulei și produse de înfrumusețare până când erupția dispare. Concentrați-vă pe menținerea pielii uscate și curate, astfel încât porii să poată respira și să se vindece. Alegeți demachiant pe bază de apă și produse de curățare fără ulei dacă aveți piele predispusă la acnee.

După cum ți-ar fi spus mulți dintre prietenii și familia ta, alegerea sau stoarcerea unei pete de acnee nu este cel mai bun lucru pentru a scăpa de ea. De fapt, alegerea unei pete de acnee introduce mai multe bacterii în piele și prelungește durata erupției. Aveți răbdare după ce ați încercat remedii fără prescripție medicală, precum și remedii de bricolaj și lăsați pielea suficient timp să se vindece.