De ce sa nu mananci emotional

Găsești că într-un minut plângi în pernă pentru că te-ai certat cu partenerul tău și în minutul următor ai mâncat o cadă întreagă de înghețată? Puteți încerca să vă amorțiți sentimentele cu mâncare, ceea ce vă va oferi o ușurare imediată, dar emoția sau sentimentul real nu este tratat. Iată patru moduri de a-ți reduce alimentația emoțională.

Începeți să deveniți conștienți de când simțiți o emoție și când ajungeți la mâncarea preferată. Veți observa câteva modele. Notează-le astfel încât să poți aborda și să începi să adopti obiceiuri mai sănătoase atunci când apare o emoție.

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii mănâncă din motive emoționale este faptul că sunt dezorganizați cu mesele și gustările lor. Dacă sunteți sătul și săturat de la mese, veți fi mai puțin probabil să ajungeți la mâncare atunci când apare o emoție.

Când apare o emoție, în loc să fii erupționat și să ajungi în borcanul de prăjituri, ia o secundă și meditează sau inspiră adânc și calmează aceste sentimente!

Dacă ai ajuns la prăjitură când te simțeai supărat sau stresat, fă-ți timp pentru mâncare, gustă-o, bucură-te de ea și mergi mai departe. Veți avea mai puține șanse să mâncați în exces și să vă simțiți rău după aceea.