Cum sa mananci sanatos in timpul calatoriei

Călătoriile pot fi o oportunitate excelentă de a explora locuri noi, dar poate fi și o provocare atunci când vine vorba de menținerea obiceiurilor alimentare sănătoase. Indiferent dacă sunteți în mișcare sau blocat într-un aeroport ore în șir, o alimentație sănătoasă în timpul călătoriei este posibilă cu o planificare și o pregătire atentă. Cu câteva sfaturi și trucuri simple, te poți asigura că mesele tale sunt hrănitoare și gustoase chiar și atunci când ești departe de casă. Acest articol vă va oferi sfaturi utile despre cum să mâncați sănătos în timpul călătoriei, astfel încât să nu vă întrerupeți dieta sau să pierdeți o alimentație importantă.

Nu trebuie să renunți la alimentele tale preferate în timpul călătoriei, dar ar trebui să cauți și opțiuni de mâncare sănătoasă. Căutați restaurante care servesc fructe și legume proaspete, proteine ​​slabe și cereale integrale. Dacă mănânci într-un restaurant fast-food, alege porții mai mici sau optează pentru preparate la grătar în loc de prăjite. Mesele de acasă pot fi grozave și în deplasare; lasagna și burrito-urile congelate pre-preparate sunt ușor de încălzit într-o cameră de hotel sau chiar într-un avion.

Pe lângă selectarea meselor hrănitoare atunci când ieși la masă, este, de asemenea, important să planificați din timp gustările. Evitați gustările procesate, cum ar fi chipsurile și prăjiturile; în schimb, alegeți gustări naturale, cum ar fi nuci, fructe uscate sau amestecuri. Dacă aveți acces la un frigider, aprovizionați cu fructe și legume proaspete pentru gustări rapide sau mini-mese.

Când vine vorba de băuturi, ține-te de apă ori de câte ori este posibil; este cea mai sănătoasă opțiune și vă poate ajuta să vă mențineți hidratat în diferite climate. Dacă aveți nevoie de ceva mai aromat, încercați să adăugați felii de citrice proaspete sau ierburi precum menta sau busuioc în sticla de apă sau ceașca de ceai. De asemenea, puteți căuta băuturi făcute cu ingrediente naturale, cum ar fi suc de fructe 100%, lapte de migdale și ceai kombucha.

În cele din urmă, nu uita că nici activitatea fizică nu trebuie să stea pe bancheta din spate în timpul călătoriei. Acordați-vă timp pentru a explora fiecare destinație plimbându-vă în loc să luați transportul public. Dacă sunteți blocat într-un singur loc pentru o perioadă lungă de timp, profitați de orice facilități de fitness disponibile sau căutați online rutine de exerciții pentru începători.

Mâncarea sănătoasă în timpul călătoriilor poate fi o provocare, dar cu o planificare și o pregătire atentă este posibil. Alegând mese hrănitoare, împachetând gustări sănătoase, bând multă apă și făcând niște exerciții în fiecare zi, vă puteți menține dieta pe drumul cel bun chiar și atunci când sunteți departe de casă.