Urmati aceste sfaturi pentru a bate stresul

Urmati aceste sfaturi pentru a bate stresul Urmati aceste sfaturi pentru a bate stresul

Cei care se ocupă în mod constant de clienți exigenți, ore de lucru nerezonabile și un șef oribil pot fi mai susceptibili la stresul legat de muncă. Ce trebuie să stăpânească este cum să echilibreze stresul și carierele lor exigente.

Va fi un moment în care trebuie să alegi între carieră și viața ta personală. Pentru a vă apăra de efectele dăunătoare ale stresului, întăriți-vă bunăstarea în timp ce vă continuați cariera. Iată 3 strategii pentru a vă ajuta să realizați acest lucru.

Se consideră că antrenamentul are un efect pozitiv atât asupra sănătății mentale, cât și asupra sănătății fizice. Doar câteva minute de a fi activ poate stimula eliberarea de endorfine , adică hormonii fericiți. Când se eliberează endorfine, aceasta poate ajuta la reducerea stresului.

Exercițiile fizice determină, de asemenea, pompa sângelui, ceea ce la rândul său te face să gândești clar. Puteți programa cel puțin 30 de minute în fiecare zi pentru antrenamente la domiciliu, dar o puteți combina și în sesiuni de 10 până la 15 minute de antrenament moderat.

Deveniți mai rezistent la stresul legat de muncă atunci când mâncați sănătos. Ceea ce mănânci are, de asemenea, un impact semnificativ asupra dispoziției tale pentru o zi. Consumul de alimente mici sănătoase este recomandat pentru a menține energia și concentrarea.

Cu toate acestea, trebuie să evitați aceste produse alimentare care vă pot afecta starea de spirit : cofeina și alimentele cu niveluri ridicate de conservanți chimici. Dacă sunteți unul dintre acei oameni care nu pot începe ziua fără cafea, atunci optați pentru variantele de decofeinizare. Starea ta de spirit se poate prăbuși și atunci când mănânci produse de patiserie și gustări zaharoase. În schimb, consumă alimente bogate în acizi grași mega-3, vitaminele B și C și magneziu.

Chiar dacă nu aveți timp, este obligatoriu să vă angajați în auto-îngrijire, oricât de simplu ar fi. Și asta include să dormi din plin.

Privarea de somn ar putea afecta productivitatea, abilitățile de rezolvare a problemelor și creativitatea. Când, în sfârșit, fierbeți și vă odihniți, atunci mintea și corpul dvs. pot face față mai bine stresului de muncă.

Pentru a obține un somn mai bun și mai lung, fii inteligent în ceea ce mănânci. Dacă ai consumat prea multă cofeină sau zahăr înainte de culcare, atunci vei ajunge probabil să stai treaz toată noaptea. Faceți-vă un obiectiv pentru a obține 7 până la 8 ore de somn netulburat.

Ține-ți telefonul departe de tine, astfel încât să nu fii tentat să-l folosești. Uneori, lumina care vine de pe ecrane poate suprima producția de melatonină, care este necesară pentru un somn bun.