De ce sa ai nevoie de avocat daca ai o afacere mica?

De ce sa ai nevoie de avocat daca ai o afacere mica? De ce sa ai nevoie de avocat daca ai o afacere mica?

Dacă începeți o afacere, în general veți avea nevoie de ajutorul unui avocat. Acestea vă vor ajuta să încheiați acorduri de parteneriat și să creați entitatea juridică de afaceri. Acest lucru se aplică cu excepția cazului în care începeți o proprietate exclusivă. Experții din domeniul antreprenoriatului recomandă de obicei consultarea unui avocat înainte de a intra într-un parteneriat. Acest lucru va fi util la obținerea licențelor și permiselor de care aveți nevoie pentru compania dvs. Iată pentru ce poate fi util un avocat la începerea parteneriatelor.

DETERMINAREA TIPULUI DE COMPANIE

Este vital să ai cunoștințe solide cu privire la diferitele tipuri de afaceri. De exemplu, trebuie să știți ce sunt o corporație S , o societate cu răspundere limitată și o corporație C înainte de a începe noua afacere. Există cerințe legale atașate întreținerii unei companii. Nu se termină cu încorporarea. Un avocat vă poate ajuta să vă ghidați cu privire la aceste cerințe legale, cum ar fi, de exemplu, să fiți nevoit să depuneți actualizări anuale.

PROTEJAȚI PROPRIETATEA INTELECTUALĂ

O afacere deține atât active corporale, cât și active necorporale. Sigla companiei, numele, numele unice ale produselor și produsele în sine sunt toate eligibile pentru protecția mărcii comerciale. Compania dvs. sau dumneavoastră ar trebui să inventați noi metode, procese sau produse? Cine deține proprietatea intelectuală referitoare la invențiile organizației dvs.?

Cum rămâne cu protecția brevetului, răspunsul la aceste întrebări vă va ajuta să decideți dacă aveți nevoie de serviciile unui avocat. Este util să aveți un avocat care este familiarizat cu afacerea dvs. și cu toate aspectele sale. Protejând unele aspecte ale afacerii dvs., vă mențineți un avantaj competitiv, astfel încât concurenții nu vă pot „fura” ideile.

ACORDURI

Mai multe acorduri vor trebui să fie întocmite atunci când vine vorba de compania dvs., indiferent dacă sunt contracte sau altele. Aranjamente nu vor fi necesare numai între compania dvs. și clienții sau clienții acesteia, ci și angajații dvs. Utilizarea acordurilor de nedivulgare, precum și a acordurilor de neconcurență vă poate proteja angajații și compania. Puteți utiliza acest lucru dacă angajații părăsesc firma dvs.

A avea un avocat cu experiență vă poate ajuta să creați acorduri de nedivulgare care vă pot ajuta să vă protejați compania de angajații care ar putea pleca să își creeze firme competitive, de exemplu. Ai nevoie de un avocat pentru contracte antiglonț.

O STRATEGIE DE IEȘIRE

Când vine vorba de parteneriate, s-ar putea să vină un moment în viitor, în care fie dvs., cât și partenerul dvs. puteți decide să vindeți partea lor din organizație. De asemenea, se poate întâmpla ca unul dintre parteneri să moară sau chiar să devină incapacitat. După ce ați stabilit strategii de ieșire care vă permit să controlați ce se poate întâmpla cu miza acelei proprietăți, în funcție de circumstanțe.

Este ușor să se decidă dacă răscumpărați acțiunile și cine le cumpără. De asemenea, acest lucru minimizează problemele juridice și ajută la reducerea riscurilor financiare. Adesea, oamenii se pierd în necazurile de a începe o afacere și uită de unele probleme care necesită atenție. Va trebui să uitați tot ce se întâmplă cu compania matură. Moreso, dacă se ajunge la un sfârșit de fel.

MAI MULTE DESPRE AVOCAȚI

Majoritatea întreprinderilor mici au probleme cu acțiunile sau deciziile luate în absența unui avocat. Consultanța juridică este obligatorie pentru buna funcționare a companiei. Cu alte cuvinte, având un avocat vă va pregăti să faceți mai bine situațiile neprevăzute. Un avocat vă poate ajuta, ca antreprenor, să respectați legea, să evaluați oportunitățile de afaceri, să creați documente legale, să efectuați negocieri legale de tranzacții. Este foarte important și vă va ajuta să vă înregistrați afacerea sau chiar să vă apărați împotriva eventualelor procese.

GĂSIREA AVOCATULUI POTRIVIT PENTRU AFACEREA DVS.

Întrebarea este: cum mergeți în găsirea unui profesionist juridic cu experiență adecvat pentru întreprinderea dvs.? Barourile pot oferi recomandări. Dar de multe ori nu sunt capabili să emită informații specifice cu privire la membrii baroului.

Cea mai bună opțiune disponibilă este să căutați recomandări. Puteți să vă adresați altor proprietari de întreprinderi mici, profesioniști precum contabili sau chiar bancheri pentru îndrumare. Vizitarea unui grup de rețea de antreprenori este o modalitate excelentă de a vă întâlni colegii și alți profesioniști.

Puneți împreună o listă cu toți candidații posibili și apoi stabiliți întâlniri cu fiecare pentru a evalua profesioniștii cu care vă simțiți cel mai confortabil pentru a stabili o relație durabilă.