De ce o agenție SEO și nu un Freelancer?

  • Sâmbătă, 13 Iunie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
De ce o agenție SEO și nu un Freelancer? De ce o agenție SEO și nu un Freelancer?

Întrebarea din titlu ne conduce către un singur răspuns: garanția și siguranță. Pe această temă, dezbaterile nici nu și-ar mai avea rostul, dar o vom face totuși, pentru necunoscători.

Garanție și siguranță pentru ce, ar fi tentate să întrebe anumite persoane. Comparația între o agenție SEO specializată, care dispune de o întreagă echipă de specialiști, și un Freelancer poate duce la o listă interminabilă de avantaje în favoarea agenției, toate bazându-se, în principal, pe această siguranță și garanție a lucrului bine făcut.

Înainte de toate însă, să distingem diferențele între cei doi termeni:

Agenția SEO este o firmă prestatoare de servicii SEO, care își desfășoară activitatea în mod legal, cu ajutorul unor angajați cu experiență, cu specializări diferite.

Freelancer-ul este o persoană care desfășoară, de una singură, toate activitățile de promovare SEO, în limita timpului său liber. 

Din aceste două definiții, dacă le putem numi așa, răspunsul întrebării din titlu devine și mai evident. Cu toate acestea, intrăm în detalii și aducem argumente pentru „de ce o agenție SEO”, dar și pentru  „de ce nu un freelancer?”.

De ce o agenție SEO profesională?

Dintr-un milion de motive, dacă este să fim sinceri. Pornind de la ideea de profesionalism, experiența unei agenții SEO nu poate fi comparată cu cea a unui freelancer. Ideile, experiența, din nou, creativitatea și personalitatea tuturor angajaților unei astfel de firme pot da naștere unor idei mult mai creative, inovatoare și cu adevărat funcționale.

Iată pe scurt motivele și avantajele în colaborarea cu o agenție SEO din București:

  • Siguranța și garanția deadline-urilor și a rezultatelor

Sigur, nu vorbim despre siguranța atingerii poziției numărul unu în rezultatele Google, căci acest lucru depinde de o mulțime de alți factori, iar optimizarea SEO înseamnă mai mult decât atât. Vorbim despre siguranța respectării cerințelor clienților, despre nevoile lor, despre respectarea deadline-urilor și utilizarea inteligentă a bugetului investit. Semnarea unui contract cu clauze clare, scrise reprezintă garanția tuturor acestor lucruri: respectarea și rezolvarea task-urilor într-un anumit interval de timp, plata la timp și comunicare permanentă a ambelor părți.

  • Coordonare și organizare

Orice agenție de marketing online, mică sau mare, își va desfășura activitate cu ajutorul angajaților profesioniști care, prin experiența acumulată, aduc valoare adăugată în companie, fiind familiarizați cu o mare diversitate de domenii de activitate. 

Orice proiect va fi preluat de o întreagă echipă, nu doar de un singur om, fiecare dintre membrii acesteia contribuind la îndeplinirea obiectivelor prin experiența, creativitatea și ideile sale. Întreaga campanie va fi monitorizată de un manager de proiect, care va coordona întreaga echipă, astfel încât totul să se desfășoare organizat.

  • Experiență vastă

Specialiștii dintr-o agenție de marketing online dispun de experiența necesară lucrului cu orice tip de site, sunt pasionați și au timp să se informeze în permanență despre noile tehnologii și strategii în domeniu, astfel încât să fie în permanență la curent cu noile update-uri în algoritmul Google de indexare și poziționare.

De ce nu un Freelancer?

Trecând în extrema cealaltă și comparând o agenție de marketing online din București cu  un freelancer, iată de ce ar fi de preferat să evităm această din urmă opțiune:

  • Nivel de specializare redus

Majoritatea freelancerilor sunt specializați pe o anumită nișă, pe anumite domenii de activitate, proiectele din afara acestora reprezentând o adevărată provocare pentru ei. Lipsa experienței în implementarea unor campanii SEO eficiente, a unor strategii bine puse la punct, în redactare unor texte unice și de calitate îi vor împiedica pe aceștia să ducă la bun sfârșit complexitatea unui proces de optimizare pentru motoarele de căutare.

  • Nerespectarea deadline-urilor

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cei care aleg să colaboreze cu un freelancer și nu cu o agenție de marketing digital, este legată de nerespectarea deadline-urilor. Trebuie să recunoaștem că aceasta este o problemă peste care nu se poate trece cu vederea, căci în mediul virtual totul este în permanentă schimbare – ceea ce este relevant pentru roboții Google astăzi, mâine poate să nu mai reprezinte nimic.

  • Proiecte realizate cu jumătate de măsură

O parte din cei care lucrează ca freelanceri SEO au un job full time sau cel puțin unul part time, iar în timpul liber se ocupă de proiectele extra și de colaborări. Timpul necesar pentru o campanie SEO sau pentru un întreg proces de optimizare a unui site nu este cuprins în decursul a câteva ore, ci se poate întinde chiar pe câteva săptămâni, în funcție de complexitate acestuia.

Un freelancer care, spre deosebire de o agenție SEO, se ocupă singur de toate proiectele, nu le poate face pe toate sau, cel puțin, nu la nivel avansat și profesional. 

Așadar, punând în balanță aceste două opțiuni, alegerea este în totalitate a ta! Dacă în cele din urmă alegi serviciile unei agenții specializate, caută o firmă care dispune de o echipă de profesioniști și cu care poți comunica ușor și transparent. AdMarks media este una dintre acestea! Considerând că nu doar poziția întâi în rezultatele de căutare este cheia succesului, aceasta se bazează pe o abordare diferită a strategiilor de optimizare SEO, mizând pe atragerea de trafic relevant și obținerea unei vizibilității organice, pe termen lung.