De ce nu ar trebuie sa folosesti cuptorul cu microunde

De ce nu ar trebuie sa folosesti cuptorul cu microunde De ce nu ar trebuie sa folosesti cuptorul cu microunde

Plasticul sau hârtia in contact cu microundele pot fi periculoase

Mulți oameni preferă ambalarea meselor cu microunde în hârtie sau plastic. Rețineți că majoritatea materialelor plastice nu conțin BPA și, prin urmare, pot fi destul de periculoase. Acestea pot introduce grăsimi sau alte componente dăunătoare în mesele dumneavoastră.

Acesta este de fapt un brainer. Dacă, după toate cele spuse și terminate, doriți totuși să utilizați cuptorul cu microunde, asigurați-vă că ați îndepărtat capacul de plastic înainte de a face acest lucru. Sau, cel puțin, cumpărați huse din plastic fără BPA

Intoxicația alimentară

În timp ce vă încălziți mesele, cuptorul cu microunde generează zona de temperatură periculoasă pentru alimente - între 40 ° F și 140 ° F. Această temperatură declanșează creșterea majorității bacteriilor care pot provoca intoxicații alimentare.

S-ar putea să vă gândiți singuri că acest lucru este valabil și pentru cuptoare. Cu toate acestea, căldura cuptorului se răspândește uniform și este capabilă să atingă temperaturi mai ridicate care ar trebui să distrugă toate bacteriile. Aveți grijă să nu vă încălziți alimentele prea mult, pentru că s-ar putea să pierdeți nutriții sau pur și simplu să le ardeți.

Cuptorul cu microunde poate modifica compoziția sângelui

Când consumați legume și lapte cu microunde pentru o perioadă îndelungată, eritrocitele (celulele roșii din sânge) scad. Pe de altă parte, nivelul colesterolului și al celulelor albe din sânge crește. Acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate.

Cu toate acestea, recentul studiu al Universității Chapman afirmă că nu există dovezi că consumul de alimente cu microunde este dăunător oamenilor sau animalelor. Microundele sunt unde cu energie redusă care, la fel ca lumina vizibilă, se încadrează în spectrul electromagnetic. La fel ca toate undele electromagnetice, acestea sunt compuse din fotoni, dar fotonii din microunde au energie atât de mică încât nu pot provoca modificări chimice ale moleculelor pe care le întâlnesc - inclusiv cele din alimente.

Crește riscul de cancer și alte probleme de sănătate

Microundele sunt asociate cu probleme grave de sănătate. De exemplu, este direct legată de probleme cardiace, cataractă sau chiar cancer. De aceea, ar trebui să încetați definitiv utilizarea microundelor.

În timp ce legătura dintre alimentele cu microunde și cancer este slabă, există o legătură puternică și de netăgăduit între alimentele cu microunde și pierderea de nutrienți. Ceea ce poate provoca o dietă dezechilibrată, niveluri scăzute de Vietman C și, în unele cazuri, probleme cardiace.

Poate ocupa mult spatiu in bucatarie

Prin ocuparea spațiului de lucru, cuptorul cu microunde crește considerabil dezordinea din bucătărie. Chiar dacă este încorporat, este foarte probabil să folosiți câteva ustensile de bucătărie în special pentru cuptorul cu microunde.

Dar, știi, este bucătăria ta, fă ce vrei.