De ce este timpul sa ne gandim din nou la timp

  • Sâmbătă, 28 August 2021
  • Diverse
De ce este timpul sa ne gandim din nou la timp De ce este timpul sa ne gandim din nou la timp

Atâta timp cât majoritatea dintre noi ne amintim, una dintre cele mai populare metode de disciplinare a fost timpul liber.

La nivel de suprafață, se pare că ar fi o idee bună: copilul stă singur pentru a reflecta la ceea ce au făcut.

Apoi,când timpul va trece, ei își vor cere scuze și vor învăța din infracțiune.

Cu toate acestea, doar pentru că este ceva care s-a făcut de ani de zile, asta nu înseamnă că este ceea ce trebuie făcut.

În realitate, de cele mai multe ori, copiii nu stau frumos și se gândesc la ceea ce au făcut și, în schimb, trebuiau să li se spună de câteva ori (sau de multe ori) să se întoarcă la locul lor și să rămână liniștiți. Cu siguranță nu reflectă deloc despre motivul pentru care se află în timpul liber.

Probabil că sunt foarte supărați și la fel și tu. În cele din urmă, modul în care se termină lucrurile este că amândoi ajungeți să vă purtați unul pe celălalt și toți ajung în stare de spirit. Știm cu toții, timpul liber nu funcționează. Deci, de ce atât de mulți oameni se bazează încă pe ei?

Este posibil să fi auzit deja de conceptele de părinți atașați, părinți pașnici, părinți conectivi și părinți blândi. Toate acestea sunt destul de similare, cu scopul principal de a ne concentra pe relația dintre părinte și copil prin construirea încrederii, empatiei și iubirii.

Urmează apoi disciplina, care se numește îndrumare sau corectare, dar mai întâi trebuie să existe o bază solidă a relației pentru ca îndrumarea să fie efectivă.

În loc să eliberați un timeout, în loc să încercați ceva numit time in.

O perioadă de timp implică părintele și copilul să rămână aproape unul de celălalt până când se ajunge la o stare de stabilitate. După aceea, părintele și copilul pot discuta ce s-a întâmplat și pot rezolva împreună problema.

Apoi, copilul se poate remedia, iar toată lumea poate merge mai departe, fără amenințări, violențe sau ultimatumuri, care sunt în cele din urmă doar distrageri și nu îl învață pe copil care ar fi modalitatea corectă de a acționa.

Concluzia este că nu ar trebui să-i pedepsim pe copii pentru că se comportă așa cum sunt: ​​umani. La urma urmei, acesta este momentul pentru ei să învețe, iar o modalitate excelentă de a învăța este prin greșeli. Copiii învață cum să își construiască abilitățile emoționale și sociale navigând prin situații dificile. În loc să disciplinăm pentru acțiunea vârstei lor, putem profita de ocazie pentru a-i preda și a-i îndruma către un loc de învățare.

Deși această metodă consumă mai mult timp, este în cele din urmă mai eficientă, eliminând microgestionarea viitoare și eliminând pedepsele aleatorii.