De ce e necesar un ceas in locuinta ta

ceas perete ceas perete

Cele mai frumoase modele de ceas perete!

 

O casa fara ceas, e ca o camera fara usa, adica incompleta din care simti ca lipseste ceva. Voi nu simtiti la fel? Ceasurile de perete nu pot lipsi dintr-o casa, pentru ca sunt printre cele mai practice obiecte, dar care pot avea si rol decorativ.

De ce vei cumpara un ceas de perete? Pentru utilitatea lui principala, si anume faptul ca indica ora exacta. Cu toate acestea, alegerea unui ceas perete nu trebuie facuta la intamplare, ci trebuie sa se potriveasca stilului in care incaperile casei tale sunt decorate.

Asadar, ceasurile de perete au dubla functionalitate, ele sunt utile pentru a tine pasul cu timpul, insa sunt perfecte si pentru a fi folosite pe post de obiecte de decor, care sa iti reflecte stilul si personalitatea in interiorul casei. Acum ca am lamurit de ce este necesar un ceas in locuinta ta, e timpul sa te decizi ce model de ceas perete poti alege. Exista optiuni pentru orice preferinta, stil, design, luand in considerare varietatea de modele in care acestea sunt disponibile.

Ce model de ceas perete sa alegi?

 

Nu orice ceas se potriveste oricarui interior sau oricaror designuri de interior. Pentru a te decide mai usor asupra modelului de ceas dorit iti analizezi si sa compari diversele modele disponibile online. Vei gasi ceasuri impartite in functie de amplasarea acestuia in camera, de functionalitate, de culori si materiale, de stil si de pret.

Daca te-ai gandit sa amplasezi un ceas pe un perete pe care exista deja alte obiecte decorative (tablouri, oglinzi etc), iti recomandam sa alegi un model de ceas de dimensiuni mai mici. In caz contrar, daca peretele cu pricina este gol, poti alege fara probleme un ceas perete care devine un obiect de decor principal, asa ca trebuie sa fie cat mai evident. 

Daca ne indreptam atentia spre materialul ceasurilor de perete vom observa ca cele mai des intalnite materiale pentru fabricarea ceasurilor de perete sunt lemnul, metalul, plasticul sau otelul inoxidabil.

Un ceas de perete trebuie sa se imbine armonios in decorul in care va fi amplasat. De exemplu, daca materialul predominant in living este lemnul, poti alege un ceas de perete din lemn, cu o rama deosebita. Pe de alta parte, daca in casa ta predomina un stil industrial, cu mobila din fier forjat iti recomandam sa iti indrepti atentia catre ceasuri de perete intr-un stil minimalist, cu forme geometrice metalice. Nu vei alege niciodata un ceas clasic, daca ti-ai mobilat casa cu piese super moderne.

Cat despre culori, ar fi indicat sa alegi modele care sa contrasteze cu nuanta peretilor, mai ales daca sunt obiecte de decor principale. Ceasurile de perete in culori inchise, precum cele negre, gri sau albastru marin, sunt potrivite pentru incaperi in alb sau nuante pastelate. Viceversa, un ceas de perete intr-o culoare deschisa sau intr-o nuanta mai puternica se va potrivi perfect intr-un living in care peretii sunt inchisi la culoare.

Te asiguram ca exista un ceas de perete pentru ficare preferinta in parte. Ceasul este obiectul din casa care imbina perfect functionalul si esteticul, completand cu succes orice design de interior.