Combaterea eficienta a daunatorilor din locuinta sau gradina ta

Combaterea eficienta a daunatorilor din locuinta sau gradina ta Combaterea eficienta a daunatorilor din locuinta sau gradina ta

Fie ca esti pasionat de gradinarit si ai o mica gradina in care cultivi plante pentru uz propriu sau activezi la un nivel industrial, te vei confrunta cu diversi daunatori capabili sa distruga ceea ce tu ai plantat. De cele mai multe ori, daunatorii sunt observati cand este prea tarziu. De aceea, este necesar sa te documentezi in ceea ce priveste combaterea acestora si sa verifici plantele foarte des, inca de la inceputul primaverii.

Datorita daunelor destul de mari pe care le pot crea acesti daunatori, atat in spatii interioare cat si in cele exterioare, au aparut pe piata de profil diferite produse pentru combaterea paduchilor, a purecilor, a furnicilor si a altor astfel de paraziti.

Care sunt daunatorii cei mai periculosi pentru plante?

Exista foarte multi daunatori pentru plante, insa o verificare riguroasa a acestora si o strategie buna de combatere, combinate cu produsele potrivite, pot sa dea rezultatul dorit fara sa afecteze sanatatea dumneavoastra sau a animalelor. Cativa dintre acesti daunatori sunt:

Paduchele lanos: este un daunator cu un aspect albicios, acoperit de o masa de fibre lanoase. Se situeaza pe tulpina si pe fata interioara a frunzelor, iar uneori se pot fixa si pe radacina, ceea ce ii face mai periculosi. Daca observi frunze ofilite si ingalbenite, atunci e posibil ca paduchii lanosi sa iti atace plantele;

Paduchele testos: acest tip de daunator se recunoaste prin scuturile ovale de culoare bruna pe care le creeaza pe nervurile frunzelor si pe tulpini. Caldura si umezeala favorizeaza inmultirea insectei;

Paduchii verzi: acestia prefera un mediu calduros si uscat. Ataca frunzele si lastarii plantelor pana cand acestea se usuca si mor. Poti sa ii recunoasti daca plantele tale au frunze incretite si deformate care se usuca usor;

Musculita alba: o poti recunoaste dupa culoare intrucat insectele sunt albe si larvele galbene. Larvele produc dauna foarte mari prin inteparea frunzei si hranirea cu seva acesteia. O poti recunoaste daca de-a lungul nervurilor apar pete alungite, argintii;

Paianjenii: acestia se fixeaza pe partea interioara a frunzelor. In timp vei observa aparitia unor puncte mici, galbene, care fac ca frunzele sa cada prematur.

Produse recomandate de experti in agricultura

Somi pulbere este un insecticid biodegradabil destinat uzului in spatii interioare sau exterioare cu o toxicitate redusa pentru mamifere. Se prezinta ca un praf de culoare alba, cu un miros slab, si are capacitatea de a combate insectele taratoare cel mai frecvent intalnite in locuinte, cladiri industriale, gradini, depozite, ferme etc.

Super Killer 25 EC este un produs mai puternic destinat combaterii insectelor adulte, a larvelor si a oualor din spatii interioare si exterioare. Solutia actioneaza prin contact si prin ingestie si poate fi folosita in doze mici. Este un produs biodegradabil cu o toxicitate redusa pentru om si animal.

Protejeaza-ti casa si gradina

Pesticide-az ofera solutia potrivita pentru combaterea acestor tipuri de daunatori, dar si a altora. Produsele profesionale la un pret mic garanteaza o gradina frumoasa si ingrijita fara efecte adverse asupra sanatatii familiei si animalelor tale.

Pesticide AZ este o firma creata in anul 2004, care are ca principal scop comercializarea de produse destinate practicarii agriculturii in siguranta. Echipa tanara este formata din ingineri in horticultura si agronomie care ofera asistenta tehnica in gasirea solutiei perfecte pentru fiecare caz in parte. Firma s-a extins deja in cateva localitati din Romania, dispunand de patru magazine.

Pentru informatii despre cum sa iti feresti casa si gradina de daunatori, apeleaza expertii pentru suport gratuit.