De ce contează parfumul pentru casa

De ce contează parfumul pentru casa De ce contează parfumul pentru casa

Nu mulți oameni par să se gândească prea mult la modul în care miroase casa lor, dar face o diferență atât de mare. A face ca casa ta să se simtă cât mai reconfortantă și primitoare este un obicei pe care îl putem lua cu toții, pe care îl vom mulțumi pe termen lung. 

S-a spus că parfumul este de fapt parte a designului unei case, nu doar un gând ulterior. 

Designul este menit să încorporeze cât mai multe simțuri posibil pentru a completa o atmosferă plăcută atât pentru ochi, cât și pentru simțuri. La urma urmei, mirosul este cea mai puternică legătură cu emoțiile, sentimentele și chiar amintirile, făcându-l incredibil de influent. 

Cu toate acestea, recent, oamenii au început să prindă și să folosească parfumul ca parte a decorului lor de casă. 

Când vă gândiți la asta, o cameră parfumată are puterea de a crea o dispoziție și o ambianță specific

Beneficiile parfumeriei pentru casă

Știm deja cum mirosul are un efect uriaș asupra experiențelor noastre. Mirosurile sunt procesate în cortexul olfactiv al sistemului limbic al creierului, care este aproape de zona în care sunt stocate emoțiile, amintirile și sentimentele. 

Pur și simplu, mirosurile declanșează reacții emoționale. 

Prima dată când experimentăm un anumit parfum, creierul îl asociază automat cu evenimente, oameni și emoții ale timpului. Deci, atunci când intrați într-o cameră parfumată, se poate întâmpla unul din cele două lucruri: dacă mirosul este familiar, amintirile vechi vor reapărea. 

Dacă mirosul este nou, vor fi create noi amintiri.

Efecte asupra dispoziției

Multe studii au arătat că parfumul are un efect semnificativ asupra stării de spirit a unei persoane. Au existat teste făcute cu placebo inodor, subiecților cărora li s-a spus că, deși nu miroseau nimic, au fost administrate mirosuri plăcute. 

În timp ce dispozițiile lor s-au modificat puțin pozitiv, atunci când subiecții au reușit să simtă un miros plăcut, efectele pozitive au fost mult mai semnificative. Acum, că știi cât de importante sunt parfumurile acasă, întrebarea care rămâne este următoarea: ce parfumuri folosești în fiecare spațiu?

Mirosuri diferite pentru spații diferite

Există atât de multe moduri de a parfuma o cameră. 

Aveți posibilități aproape infinite. Fie că vrei parfumuri mai puternice, subtile sau ceva între ele, poți găsi ceea ce este potrivit pentru tine și casa ta. Există factori de luat în considerare atunci când alegeți parfumul, cum ar fi animalele de companie, copiii și ventilația. Atunci când alegeți parfumurile pe care doriți să le utilizați, luați în considerare modul în care acestea se vor armoniza cu mediul înconjurător și asigurați-vă că completează starea de spirit pe care o aveți în design. La fel ca mobilierul este ales cu grijă pentru a flata celelalte piese, parfumul este același.

Gândiți-vă la modul în care diferite parfumuri vor funcționa împreună în diferite camere din casa dvs. De exemplu, parfumurile proaspete și curate sunt cele mai bune în bucătărie. Mirosurile liniștitoare și calde sunt perfecte pentru dormitor, deoarece creează o ambianță relaxantă.

Cum să încorporezi miros în casa ta

Există multe modalități diferite de a adăuga parfumuri la casa ta. De la lumânări parfumate la difuzoare, uleiuri esențiale și chiar spray-uri, nu există lipsă de opțiuni. Indiferent de metoda pe care o alegeți, utilizați-o într-un mod care să îmbunătățească sentimentul de curățenie. Nu-l face să cântărească senzația unei camere.