De ce ar trebui sa va invatati copii despre alergiile alimentare

De ce ar trebui sa va invatati copii despre alergiile alimentare De ce ar trebui sa va invatati copii despre alergiile alimentare

Imaginați-vă acest scenariu: unui copil cu o alergie alimentară care pune viața în pericol, dar este prea mic pentru a ști gravitatea, i se oferă o gustare care conține ingredientul ofensator în timp ce se află la casa unui prieten sau la petrecerea de ziua de naștere. Chiar dacă alți părinți sunt conștienți, doar o secundă fără vigilență constantă se poate transforma într-un dezastru. În timp ce de multe ori părinții copiilor cu alergii grave sunt numiți „părinți cu elicopter” și li se spune că reacționează excesiv, acest lucru este departe de a fi adevărul. Faptul este că alergiile alimentare cresc și nu se datorează coddling-ului părinților.

Potrivit FARE (Cercetare și educație privind alergiile alimentare) non-profit, aproximativ 32 de milioane de oameni din Statele Unite au alergii alimentare și unul din treisprezece copii. La fiecare trei minute, cineva este trimis la camera de urgență din cauza unei alergii alimentare. 40% dintre copiii care au alergii alimentare au avut o reacție alergică severă, cum ar fi anafilaxia.

Anafilaxia face ca sistemul imunitar să elibereze substanțe chimice care duc adesea la o stare de șoc. Tensiunea arterială a unei persoane va scădea brusc și respirația se blochează prin căile respiratorii înguste. Dacă nu este tratat imediat, acest lucru se poate dovedi fatal.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor au spus că între 1997 și 2011, alergiile alimentare au crescut cu 50% în rândul copiilor. Deci, ce cauzează creșterea alergiilor?

Potrivit unui studiu din  Frontiers in Immunology , modificările microbiomului uman joacă un rol în această creștere. Oamenii de știință au speculat că expunerea crescută la compuși antimicrobieni din mediu și antibiotice ar fi putut modifica relația simbiotică dintre corpul uman și microbiomi, ceea ce determină o schimbare a modului în care sistemul imunitar răspunde la alergeni.

De acum, nu există nici un remediu pentru alergii, iar asistența medicală a tuturor nu acoperă EpiPens. Între timp, ne putem învăța copiii despre aceste probleme, indiferent dacă sunt sau nu afectați, pentru a ne asigura că sunt pregătiți pentru aceste tipuri de situații.

Cu doar un pic mai multă conștientizare, situațiile care pot pune viața în pericol pot scădea și, dacă acest tip de conștientizare este normalizat de la o vârstă fragedă, toată lumea va fi mai bine pregătită să se ocupe de situațiile în care apa