De ce este important sa invatati copii sa inoate

Este destul de cunoscut faptul că învățarea înotului este un lucru important pentru oamenii de toate vârstele.

Dar, v-ați întrebat vreodată de ce este atât de vital să învățați copiii mici să înoate?

În afară de motivele evidente, se dovedeșt ca, copiii care învață să înoate de la o vârstă mai mică vor obține unele beneficii serioase in timp.

Așadar, daca v-ati gansit și v-ați întrebat dacă ar trebui să așteptați să vă învățați copiii să înoate, iată de ce este mai bine să îi învățați cât mai devreme posibil acest lucru.

A fi in siguranta

Știm cu toții cât de mare este responsabilitatea de a veghea asupra copiilor care se joacă în apă. Din acest motiv, este crucial să îi învățați pe copii să înoate, astfel încât să știe și cum să rămână în siguranță în apă, atunci cand se afla la mare, la piscina sau in orice alt loc cu apa.

Preveniți tragedia

Desigur, acesta este de la sine înțeles. Este întotdeauna oribil să auzi despre un copil care s-a înecat. De fapt, cele mai multe înecuri de copii se întâmplă în fața părinților lor sau a familiei.

Bineînțeles, cel mai bun mod de a preveni acest lucru este învățând copiii să înoate de la o vârstă fragedă. Chiar și bebelușii pot învăța să înoate, pentru ei este chiar mai simplu de invatat sa inoate.

Sănătos

A avea copiii sănătoși este cel mai important lucru, nu? Ei bine, înotul este un sport grozav. Construiește mușchi și este un antrenament cardio de înaltă intensitate. Cu toate acestea, cea mai bună parte este că inotul este distractiv!

Abilitate pe tot parcursul vieții

Odată ce un copil va învăța cum să înoate, va fi o abilitate pe care o au pentru tot restul vieții. Chiar și în viitor, înotul face un antrenament excelent cu impact redus, care îmbunătățește calitatea vieții la adulții în vârstă.

Inteligență sporită

Știați că înotul îi face pe copii mai inteligenți? E adevărat! Un studiu a constatat că copiii care au învățat să înoate la o vârstă fragedă au abilități fizice și cognitive mai avansate. Au obținut un scor mai mare la matematică, citire, exprimare orală, reamintirea poveștii și înțelegerea direcțiilor.