Cum stiu ca sunt compatibil cu partenerul meu: 3 semne

In lumea relatiilor, aproape intotdeauna actioneaza diverse logici. Pe de o parte, exista una care are legatura cu atractia personala si care ne ofera stimulente pe termen scurt pentru a continua alaturi de o persoana. Acest lucru este in sine ceva ce uneori poate fi confuz, deoarece nu este usor sa analizam emotiile cuiva. Pe de alta parte, exista logica posibilitatilor materiale, care este tot ce trebuie facut pentru a permite coexistenta intr-o maniera continua.

Toate acestea fac ca multi oameni sa se intrebe … Cum sa stiu daca sunt compatibil cu partenerul meu? Problemele mici si conflictele de zi cu zi pot fi doar asta, dar este, de asemenea, posibil ca ele sa fie simptome ale unei incompatibilitati mai dificil de remediat, care pot fi motive care duc la divort.

Semne ca esti compatibil cu partenerul de viata

Este clar ca fiecare relatie de cuplu este o lume, si nu exista un criteriu universal care sa ne permita sa cunoastem „calitatea” unei relatii. Cu toate acestea, este de obicei util sa analizam o serie de criterii sau aspecte ale unei relatii pentru a determina daca exista incompatibilitati, avand in vedere gravitatea problemelor.

1. Exista respect reciproc intr-o maniera sustinuta?

Acesta este primul criteriu pentru a sti daca suntem compatibili cu partenerul nostru. Respectul este baza oricarei relatii ne-antagoniste si, bineinteles, in cazul specific al iubirii, este de o importanta capitala.

2. Exista timp petrecut impreuna?

Fiecare persoana are propriile nevoi atunci cand vine vorba de stabilirea timpului minim pe care doresc sa-l petreaca cu partenerul sau, fie zilnic, fie saptamanal. Prin urmare, este esential sa nu mai analizam daca aceste interese aparent diferite se potrivesc impreuna si daca exista conditiile in care aceste asteptari sa fie indeplinite.

3. Este totul bazat pe atractia fizica?

La tineri, este obisnuita confundarea compatibilitatii amoroase cu atractia reciproca bazata pe fizic, estetic. Acesta este un model de comportament care da probleme pe termen mediu si lung. Tocmai de aceea este bine sa ne intrebam daca ceea ce ne tine impreuna cu partenerul nostru este inertia a ceea ce a inceput numai cu atractie fizica. Desi tehnic nu este o incompatibilitate, este o sursa de incompatibilitati viitoare si probabile. Avand in vedere faptul ca majoritatea oamenilor considera ca relatiile sunt o legatura stabila si pe termen lung, merita sa ne gandim la aceasta.

Indeplinirea cerintelor de mai sus, nu garanteaza ca o relatie va functiona, dar ofera un esantion destul de realist al posibilitatilor.