Cum sa vinzi o casa?Sfaturi pentru o tranzactie imobiliara reusita

  • Duminică, 25 August 2019
  • Afaceri
Cum sa vinzi o casa?Sfaturi pentru o tranzactie imobiliara reusita Cum sa vinzi o casa?Sfaturi pentru o tranzactie imobiliara reusita

Daca sunteti proprietarul unei case, atunci casa dumneavoastra reprezinta probabil cel mai important activit financiar. In plus, poate ca implica o doza uriaza de sentimentalism. Probabil ca in acea casa aveti nenumarate amintiri si ati petrecut mult timp, bani si efort ca sa o transformati intr-un loc special.

Vanzarea casei este o afacere importanta. De aceea este bine sa fiti vigilent. Retineti ca daca vanzarea casei este un lucru bun pentru dumneavoastra si familia dumneavoatra, atunci acest lucru merita.

Sunteti pregatit sa vindeti casa?

Vanzarea unei case este o decizie importanta si este bine sa va ganditi dinainte la toate aspectele.

Fie ca mai sunt cateva zile sau cateva luni pana cand veti pune anuntul cu vanzarea casei, este important sa stiti la ce sa va asteptati. Vanzarea casei si mutatul in sine reprezinta o tranzitie uriasa, dar nu trebuie sa fie insa o experienta stresanta.

Gasiti agenti experti care sa va ajute sa vindeti casa

- Puteti cauta un agent imobilier. Acesta se poate ocupa in continuare de vanzarea casei dumneavoastra. Daca doriti sa vindeti casa direct aveti posibiliatea de a posta anunturi pe internet, pe diferite site-uri de specialitate - cum este de exemplu si vox24.ro. Altfel, urmatoarea varianta este sa incredintati aceasta sarcina unui agent imobiliar cu experienta.

Pot sa vand singur casa?

Toata lumea vrea sa economiseasca bani si vanzarea pe cont propriu poate parea o modalitate excelenta de a face acest lucru. Dar acest lucru s-ar putea sa nu functioneze intotdeauna. Este important sa ajungeti in fata cumparatorilor - in fata a cat mai multi potentiali clienti. Aici intervine experienta unui agent imobiliar.

- Pretul pentru care se vinde casa

Retineti urmatorul lucru: casa dumneavoastra valoreaza doar atat cat sunt dispusi cumparatorii sa plateasca. Prin urmare, trebuie sa va ganditi la valoarea casei. Daca ati locuit suficient de mult in acea casa de care va leaga amintiri importante, acestea ar putea sa va impiedice sa stabiliti un pret corect de vanzare. Deci incercati sa ganditi cat mai detasat. Un agent imobiliar va poate ajuta in acest sens pentru ca el cunoaste deja piata de vanzari case si apartamente, inclusiv in zona dumneavoastra.

- Inspectati casa inainte sa o puneti la vanzare. Aceasta inspectie poate include sisteme electrice, sanitare, de incalzire, ferestrele, tavanele, peretii, usile, podelele, mansarda, izolatia vizibila si acoperisul, fundatia, elementele structurale si subsolul.