Cum sa va gestionati facturile

  • Vineri, 26 Februarie 2021
  • Afaceri
  • Publicat de
Cum sa va gestionati facturile Cum sa va gestionati facturile

Daca doriti sa pastrati costurile utilitatilor in mod constant de la o luna la alta, facturarea bugetului poate fi pentru dvs.

Facturile dvs. de utilitati reprezinta probabil o parte semnificativa din bugetul lunar, chiar si atunci cand incasezi lunar un salariu mediu pe economie, deci este important sa le urmariti cu atentie. Dar, in timp ce chiria sau ipoteca dvs. raman in aceeasi luna cu luna, utilitatile dvs. nu.

Avand in vedere aceasta optiune, prima dvs. intrebare ar putea fi: Ce este facturarea bugetara? Facturarea bugetara este un serviciu oferit de unele companii de utilitati care ofera o factura lunara stabilita pentru servicii precum gazul sau electricitatea.

Care sunt avantajele

In general, exista un raspuns destul de simplu la ceea ce este facturarea bugetara, iar beneficiile sunt clare. Desi nu va economiseste bani in sine, va poate permite sa va gestionati mai usor bugetul lunar.

De exemplu, daca stiti ca factura dvs. lunara de energie electrica va fi de 100 USD, puteti inregistra aceasta cheltuiala in bugetul dvs. si, mai precis, sa alocati fonduri in alte cheltuieli sau economii.

„Oricine respecta un buget lunar strict si detaliat poate prefera predictibilitatea facturarii bugetare”, spune Rathner. „stiti exact cat va fi factura dvs. de utilitati in fiecare luna si va puteti planifica celelalte cheltuieli in jurul acesteia.”

Combinati facturarea bugetului cu plata automata si puteti seta si uita facturile de utilitati, asigurandu-va ca sunt platite la timp si in totalitate, simplificand mult gestionarea banilor. Acest lucru va poate ajuta, de asemenea, sa faceti fata stresului financiar.

Care sunt dezavantajele facturarii bugetare?

Desi facturarea bugetara are avantajele sale, aceasta vine si cu contra. Facturarea bugetara va economiseste bani? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, luati in considerare urmatoarele:

Este posibil sa va confruntati cu taxe suplimentare. Unele companii de utilitati percep o taxa pentru facturarea bugetului. in opinia lui Cothern, acest lucru neaga beneficiul, deoarece nu exista niciun motiv pentru a plati taxe pentru acest serviciu. Este important sa aflati daca exista taxe inainte de a va inscrie atunci cand cautati cum functioneaza facturarea bugetara.

Puteti ignora utilizarea utilitatii. Facturarea bugetara va scuteste din vedere si din minte taxele lunare de utilitate, precum si utilizarea reala.

Fara amenintarea unei facturi mai mari sau a recompensei unei facturi mai mici pe baza obiceiurilor dvs. energetice, unii oameni se multumesc, spune Rathner. Lasa lumini aprinse sau aprind caldura in loc sa apuce o patura. Daca suna ca dvs., facturarea bugetului va poate costa de fapt pe termen lung.

„Fiti mereu cu ochii pe factura dvs. lunara, chiar daca platiti o suma la nivel de luni la rand”, spune Cothern. Majoritatea companiilor de utilitati va furnizeaza informatiile de utilizare direct pe factura.