Cum să vă curățați aparatul de aer condiționat

Cum să vă curățați aparatul de aer condiționat Cum să vă curățați aparatul de aer condiționat

Condensul din unitatea de aer condiționat este terenul perfect de reproducere pentru bacterii și mucegai.

 

Din fericire, vă puteți curăța aparatul de aer condiționat și puteți preveni dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor, urmând câteva metode simple de curățare. În primul rând, îndepărtați panoul frontal al aparatului de aer condiționat. Puteți folosi o sticlă de spray plină cu apă caldă pentru a pulveriza pe orice mucegai. Apoi, ștergeți orice zonă mucegăită cu o cârpă umedă și clătiți bine unitatea.

Dacă este necesar, înlocuiți sau igienizați filtrul de aer. Este cea mai elementară etapă de curățare. Înlocuiți sau igienizați filtrul la fiecare câteva luni. De asemenea, puteți găsi filtrul de aer în cabinetul cuptorului sau al instalației de tratare a aerului, lângă partea de intrare a aerului. Dacă este necesar, înlocuiți filtrul atunci când acesta este murdar sau s-a înfundat complet. După ce ați curățat filtrul de aer, este timpul să curățați componentele interioare ale unității.

Puteți îndepărta panoul frontal al CA urmând instrucțiunile din manualul de utilizare. Unele modele găzduiesc filtrul în interiorul panoului frontal, în timp ce altele îl au direct în spatele panoului frontal. Dacă observați depuneri mari de sedimente, puteți folosi un aspirator pentru a le îndepărta. De asemenea, puteți utiliza un aspirator umed/uscat pentru a curăța interiorul aparatului de aer condiționat. Alternativ, puteți achiziționa și un aspirator pentru a curăța interiorul aparatului de aer condiționat.

Pentru a curăța condensatorul, primul pas în procesul de curățare este îndepărtarea prafului de pe serpentine. Pentru a curăța acest lucru, ar trebui mai întâi să scoateți filtrele și să le înlocuiți o dată pe an. În plus, puteți utiliza un detergent pentru serpentine fără clătire pe care îl puteți cumpăra de la un magazin de îmbunătățiri pentru casă. Acest detergent va face spumă și se va scurge în vasul de scurgere. În acest fel, va îndepărta murdăria din unitate.

După ce ați finalizat acești pași, puteți începe repararea unității de aer condiționat. De asemenea, o puteți face să dureze mai mult timp prin curățarea scurgerii. O scurgere înfundată va permite mucegaiului să crească în interiorul aparatului de aer condiționat și să provoace deteriorarea pereților și a tavanului de către apă. Dacă v-ați curățat recent aparatul de aer condiționat, este foarte recomandat să aspirați scurgerea cel puțin o dată pe an. Puteți cumpăra capace de scurgere de la un magazin de hardware. Apoi, folosiți un aspirator umed și uscat sau o cârpă umedă pentru a curăța scurgerea. În cele din urmă, pulverizați unitatea cu un dezinfectant final pentru a preveni apariția mucegaiului și a mucegaiului.

După ce ați îndepărtat ventilatorul de la unitatea de aer condiționat, puteți curăța și serpentinele. Pentru a face acest lucru, utilizați o perie moale pentru a îndepărta orice resturi de pe aripioare și bobine. De asemenea, puteți utiliza o soluție de curățare care conține detergent ușor. Asigurați-vă că luați grila ventilatorului, deoarece este o piesă delicată care trebuie manipulată cu grijă. Dacă ventilatorul este îndoit, ar trebui să folosiți un pieptene pentru a-l îndrepta.

Păstrarea curățeniei aparatului de aer condiționat vă poate economisi bani pe facturile de energie. O unitate bine întreținută va dura mai mult timp și vă va costa mai puțini bani pe termen lung. Prin reducerea prafului de pe orificiile de aerisire, veți reduce cantitatea de muncă pe care aparatul dvs. de aer condiționat trebuie să o efectueze. Praful poate uza diverse piese ale aparatului dvs. de aer condiționat, ceea ce înseamnă că acestea vor necesita o înlocuire mai frecventă. Din acest motiv, este important să vă păstrați aparatul de aer condiționat curat și întreținut.