Cum sa-ti alegi produsele potrivite de ingrijire

Cu siguranta stii deja ca exista pe piata o multime de recomandari si recenzii privind o sumedenie de produse de ingrijire. Dar ar trebui de asemenea sa stii si sa intelegi ca nu toate aceste produse sunt pur universale. Astfel, este imposibil ca un anumit produs sa se potriveasca tuturor persoanelor, fiind diferente vaste de la o piele la alta.

Desi exista foarte multe recomandari si din partea influencerilor, nu ar trebui sa ei toate aceste pareri la nivel personal.

 

Solutia pentru a-ti gasi cele mai potrivite produse de ingrijire o reprezinta in primul si in primul rand, informarea. Alege sa te informezi din cat mai multe surse cu putinta, atat de pe internet, cat si din carti de specialitate, care o sa-ti deschida orizonturile si care o sa te ajute sa afli mai multe lucruri despre cum actioneaza fiecare produs in parte si cum te poate influenta.

 

De asemenea, la fel de important este si tipul tau de piele, pentru a stabili produsele potrivite. Unele produse contin cantitati mari de conservanti, parabeni sau chiar si parfum. Existenta acestor ingrediente in produsele de ingrijire ajuta la o conservare indelungata a acestora si permit utilizarea un termen mai lung. Dar asta nu inseamna ca ele pot reactiona cu pielea ta, la fel cum nu inseamna ca ele vor fi inofensive. Acorda o atentie speciala pielii tale si afla cu ce sensibilitati te confrunti sau ce intolerante ai in materie de produse de ingrijire.

 

Daca te confrunti cu probleme extraordinare si/sau cu o piele problematica, opteaza intotdeauna pentru diagnoza si sfatul unui medic specializat, cum este medicul dermatolog. Urmareste certificarile medicului, recunoasterea acestuia la nivel local, national si/sau international, cat si cercetarile sale, pentru a stabili cand si daca il poti lua in calcul sau pentru a afla care medic ti se potriveste cel mai bine.

 

Nu uita totodata ca unele afectiuni si sensibilitati ale pielii pot fi date inclusiv de stilul de viata si de catre alimentatie, astfel incat, pentru remedierea unor afectiuni, va fi necesar sa acorzi o atentie deosebita si catre aceste aspecte, dar si catre rutina ta de ingrijire.