Cum sa te asiguri ca robinetul se potriveste cu lavoarul pentru baie achizitionat?

diverse tipuri de lavoare diverse tipuri de lavoare

Orice baie stilata urmeaza regula conform careia elementele utilizate se potrivesc bine intre ele si se asorteaza. Pentru a putea sa te relaxezi in baia ta ai nevoie de obiecte sanitare care sa iti asigure confortul in timpul utilizarii dar si sa fie instalate astfel incat sa fie la indemana si sa nu solicite un efort prea mare din partea ta pentru a le utiliza.

Inaltimea de la podea pana la marginea chiuvetei ar trebui sa fie intre 80-90 cm, astfel fiind asigurata o utilizare optima a lavoarului din baie.

 

Aspecte de care sa tii cont pentru a fi sigur de compatibilitatea obiectelor sanitare

 

Inainte de a selecta dintre toate modelele de lavoare baie existente pe piata, trebuie sa tii cont si de aspectul, forma si spatiul disponibil in baia ta. Fiecare tip de chiuveta se potriveste pentru un anumit tip de baie, asadar, este bine ca inainte sa te decizi asupra unui model sa vezi cat de bine s-ar putea potrivi in baia ta. Atat lavoarul cat si robinetul trebuie sa fie compatibile intre ele asadar, este recomandat sa te orientezi catre modele care pot sa functioneze bine impreuna.

Cele mai comune tipuri de lavoare baie sunt cele cu picior. In fara de acest model se mai pot intalni pe piata cele montate direct pe perete, cele incastrate in mobilier cu picior, cele incastrate in mobilier si suspendate dar si modele mai nevonventionale.

Pentru toate aceste modele de lavoare baie vin si o serie de modele de robinete care sa fie montate. Astfel, vei putea sa gasesti robinete care se monteaza direct in perete, robinete montate direct pe lavoar sau modele de tip stand alone, care sunt instalate independent de lavoar si in general sunt asezate pe blatul de langa lavoar. Indiferent de modelul de robinete si lavoare preferate, este bine sa le achizitionezi impreuna intrucat in acest mod este mai usor sa iti dai seama daca vor putea sa functioneze bine impreuna. Daca este vorba sa inlocuiesti numai unul dintre cele doua elemente atunci iti recomandam sa cercetezi putin daca ceea ce ai de gand sa cumperi este compatibil cu ceea ce ai deja acasa.

 

Cum poti sa te asiguri ca ai cumparat ceea ce trebuie?

Daca nu te pricepi foarte bine la instalatii sanitare atunci poti sa ceri ajutorul si celor care lucreaza in magazinul respectiv sau . De asemenea, poti sa consulti si recomandarile firmei producatoare in ceea ce priveste compatibilitatea unui anumit model de robinet cu diverse tipuri de lavoare si invers. Aceasta este singura metoda prin care poti sa te asiguri ca ai facut o achizitie buna si nu vei sfarsi prin a fi necesar sa returnezi totul intrucat nu se potrivesc intre ele.

Atunci cand apelezi la un instalator pentru a monta lavoarul si robinetul in baie trebuie sa ii specifici exact care sunt dorintele tale in ceea ce priveste amplasamentul sau inaltimea lavoarului. Dupa instalare, modificarile nu vor mai fi posibile, asadar, asigura-te ca sunt cunoscute toate informatiile inainte de a incepe lucrarile.