Cum sa scapi de iegrasia din baie

 

Baia ste unul dinre cele mai predspuse medii din locuita la igrasie si mucegai. Daca aceasa nu beneficiaza de o ferestra mai mica sau mai mare, care sa-ti prmita sa o aerisesi constant, riscul e si mai mare. Cu toate acestea, lipsa unui geam din baie nu pare sa-i deranjeze pe prea multi proprietari, mai ales ca acest lucru favorizeaza intimitatea.

Insa, nu-i un lucru deloc rau ca atunci cand iti amenajezi baia intr-o incapere, sa te orientezi ca aceasta sa detina si o fereastra. Prezenta unei ferestre nu evita complet aparitia mucegaiului sau a igrasiei, insa poate reduce destul de mult aparitia si extinderea acestora, dat fiind faptul ca ai posibilitatea sa aerisesti incaperea.

Cu toate astea, daca deja baia este formata insa te confrunti frecvent cu aceste probleme, iata ce poti face.

 

Cum sa scapi de igrasie si de mucegai din baie

 

 

1. Alege vopseaua potrivita

Ori de cate ori renovezi este foarte important sa te directionezi catre o vopsea potrivita, care previne aparitia celor doi factori. De pilda, in comert exista vopsea conceputa special pentru baie, pe baza de ioni de argint si nu numai, ce nu permit formarea igrasiei si a mucegaiului.

Acest tip de vopsea te va ajuta sa nu renovezi si sa nu cureti baia in repetate randuri.

 

2. Foloseste un umidificator

Aparatele de ultima generatie precum umidificatoarele, va ajuta constant sa mentineti o umiditate ambientala corespunzatoare astfel incat sa preveniti si formarea igrasiei si a mucegaiului. Preturile unui astfel de dispozitiv difera de la caz la caz, in functie de suprafata pe care acesta actioneaza, de performanta si de caracteristici.

 

3. Foloseste silicat

De cate ori te-ai folosit de silicatul acela care vine in pliculete mici la haine sau papuci? Statisticile arata ca foarte putini le folosesc, deseori acestea ajungand la gunoi. Ei bine, ele sunt concepute in mod special pentru a preveni foarmarea umiditatii astfel incat te poti folosi de acestea si pentru a mentine confortul si sanatatea din locuinta ta. Amplaseaza cateva pungute ca atare sau desfacute in diferite colturi ale baii si schimba-le la intervale regulate de timp. Este un mic truc care te poate ajuta sa previi igrasia si aparitia mucegaiului.