Cum sa slăbești mergand pe jos

Medicii și specialiștii în sănătate sunt de acord că mersul rapid este o metodă excelentă de a pierde în greutate, deoarece permite mușchilor să ardă calorii folosind rezervele de grăsime.

Pentru a începe să slăbiți, trebuie să ajungeți în așa-numita „zonă de rezistență”, care este între 60 și 70% din ritmul cardiac maxim. Aceasta este faza în care majoritatea caloriilor arse provin din grăsimi și sunt folosite pentru a hrăni mușchii care au nevoie de energie.

Pentru a ajunge în această zonă și a arde calorii, trebuie să mergi cu un ritm mediu între 5 și 8 km/h.

Cât timp ar trebui să mergi pentru a pierde în greutate?

Pentru a arde calorii din grăsimi, trebuie să păstrați această rată timp de cel puțin 30 până la 50 de minute după o încălzire de 10 minute cu o plimbare la viteză naturală.

În general, o persoană care cântărește aproximativ 70 kg va arde în medie 300 de calorii după 1 oră de mers sportiv cu o viteză de 6 km/h. În acest moment, mușchii se vor dezvolta, în special pe coapse și fese, consumând astfel mai multe calorii, chiar și în repaus.

Pentru a pierde în greutate, trebuie să pierzi grăsime, nu mușchi!

Cea mai importanta conditie pentru a putea slabi mergand este sa te antrenezi regulat, fara a pierde masa musculara; așa cum, în schimb, s-ar întâmpla într-o dietă de slăbire. Mușchii ard caloriile în mod natural: cu cât se dezvoltă mai mult datorită rezistenței, cu atât mai mult va fi consumul în viitor. Este cercul virtuos al mersului rapid, cu condiția să rămâi motivat!